H Lincoln Continental γιορτάζει τα 80 με αντικριστές πόρτες

H Lincoln Continental γιορτάζει τα 80 με αντικριστές πόρτες

Η σειρά περιορισμένης παραγωγής για τα 80 χρόνια της Continental έχει μια πραγματική ιδιομορφία: Αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες.

Το όνομα Continental εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Lincoln το 1939. Με μια μικρή βιασύνη, η αμερικανική μάρκα που ανήκει στον όμιλο Ford από το 1922, γιορτάζει την 80ή επέτειο αυτού του διάσημου ονόματος με μια ειδική σειρά της υφιστάσμενης, δέκατης γενιάς που, εμφανίστηκε το 2016.

Η «80ή επέτειος» μάλιστα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, τη στιγμή που η στάνταρ μεγάλη αμερικανική μπερλίνα έχει κλασικές. Να λοιπόν που η Lincoln τολμά και δεν αρκείται να επιθέσει ένα αναμνηστικό σήμα στο αυτοκίνητο ή να περιοριστεί σε μερικά συγκεκριμένα διακοσμητικά στοιχεία, όπως κάνει η πλειονότητα των εταιρειών για ανάλογες περιστάσεις.

Lincoln Continental 80th birthday MY 2019

Η σύγχρονη, γενέθλια Continental όμως κλείνει επιπλέον το μάτι στην τρίτη γενιά της που εμφανίστηκε το 1961... Τη μόνη που είχε αυτή την ιδιαιτερότητα, αφού οι επόμενες επέστρεψαν στο κλασικό άνοιγμα. Αλλά για τη Lincoln, αυτή είναι η πιο σημαντική γενιά της Continental, σημαδεμένη ταυτόχονα από ένα τραγικό γεγονός. Μέσα σε μια τέτοια δολοφονήθηκε ο πρόεδρος Kennedy. Μάλιστα η Ford Motor Company είχε δανείσει ένα παρόμοιο αυτοκίνητο στο στόλο του Λευκού Οίκου που χρησιμοποιείτο από την Jackie Kennedy και την οικογένεια κατά την τραγικά συντομευμένη προεδρία του JFK.

Lincoln Continental 1961

Οι «suicide doors» κάνουν την επιστροφή τους λοιπόν, αλλά σε μια ειδική σειρά που θα κατασκευαστεί μόνο σε 80 αριθμημένα αντίγραφα για το MY2019! Για την περίσταση, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει μερικά εκατοστά σε μήκος, έτσι οι δύο πίσω επιβάτες επωφελούνται από χώρο για.. βασιλικά πόδια, εκτός από την εύκολη πρόσβαση, χάρη στο άνοιγμα των θυρών σε 90°. Όπως και στη στάνταρ Continental, οι χειρολαβές ενσωματώνονται με τη χρωμιωμένη ρίγα που δίνει έμφαση στην πλευρική γυάλινη επιφάνεια. Αυτό που μπορεί να φαίνεται περίεργο είναι πως βλέπουμε ότι το υπόλοιπο αυτοκίνητο δεν έχει αλλάξει. Δεν υπάρχουν ούτε καν νέες ζάντες.

Lincoln Continental 80th birthday MY 2019

Εκτιμούμε ότι αν η Lincoln διαγνώσει ότι αυτή η ιδιαιτερότητα γοητεύει την πελατεία της, ίσως θα τη γενικεύσει με την ευκαιρία ενός μελλοντικού ανασχεδιασμού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube