H κινέζικη Chery μηνύει τη Mercedes για αντιγραφή και μετά παρουσιάζει αυτό!

H κινέζικη Chery μηνύει τη Mercedes για αντιγραφή και μετά παρουσιάζει αυτό!

Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό Chery eQ1. Μου θυμίζει κάτι ή κάνω λάθος;

Η Chery λανσάρισε το ηλεκτρικό eQ1 στην κινεζική αγορά, λίγες μόνο μέρες αφότου κατέθεσε μήνυση εναντίον της Mercedes-Benz για αντιγραφή!

Θυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει τη φίρμα EQ” για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της, ενώ οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το όνομα eQ” για τα δικά τους EV από το 2014. Το πρώτο τους ηλεκτρικό μίνι ήταν το 5θυρο eQ (βλ. φωτ. στην gallery) και τώρα παρουσίασε το νέο eQ1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κινέζος κατασκευαστής μηνύει τη Mercedes-Benz για αντιγραφή!

To eQ1, που ήταν πριν γνωστό ως S51, είναι ένα μοδάτο διθέσιο μίνι πόλης που εύκολα θα μπέρδευες με Smart. Απευθύνεται σε νεαρό κοινό που ζει σε πόλεις και προσφέρεται σε δελεαστική τιμή. Η γκάμα, αν περιληφθούν και οι κρατικές επιδοτήσεις για τα «πράσινα» αυτοκίνητα, ξεκινά από τα 49.800 yuan (€6.660) και φτάνει μέχρι τα 99.800 yuan (€13.350) – ασύγκριτα φθηνότερα από τα Smart Electric Drive…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε στο Miami το Smart ForTwo Electric Drive

Το «κινεζοσμαρτάκι» κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 41 ίππων και 12,2 kgm ροπής, που παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Φτάνει τα 100 km/h τελικής ταχύτητας κι έχει θεωρητική αυτονομία περίπου 180 km. Η φόρτιση της μπαταρίας παίρνει 6 ώρες σε πρίζα 220V ή μιάμιση ώρα σε ταχυφορτιστή για το 80% της χωρητικότητας.

Το eQ1 έχει μήκος 3.200 mm, πλάτος 1.670 mm, ύψος 1.550 mm και μεταξόνιο 2.150 mm. Οι αντίστοιχες διαστάσεις για το Smart ForTwo είναι 2.695 x 1.663 x 1.555 mm και μεταξόνιο 1.872 mm. Για το βάρος του eQ1 δεν έχουμε ακόμη στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Smart ForTwo turbo twinamic

Το εσωτερικό του Cheri eQ1 είναι μοντέρνο και funky, με πορτοκαλί ταμπλό, πορτοκαλί καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων  και μια τεράστια οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που περιλαμβάνει wi-fi, trip computer και κάμερα οπισθοπορείας. Οι θέσεις είναι μόνο δύο, όπως στο Smart ForTwo, αλλά υπάρχει και αρκετός χώρος για τα ψώνια στο πορτμπαγκάζ.

Εξωτερικά, η διχρωμία με λευκή σκεπή είναι εντυπωσιακή. Οι λεπτομέρειες είναι μοντέρνες, οι ράγες οροφής δείχνουν πρακτικές για… ταξίδι και υπάρχει ακόμα και ποδιά-διαχύτης στο πίσω μέρος.

Έχει τέτοια καλούδια το Smart; Ούτε το Toyota iQ έχει. Κι αν βάλουν, θα φάνε τη μήνυση της αρκούδας!...

[Πηγή: carnewschina.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube