H Ford ετοιμάζει ένα καυτό Fiesta RS

H Ford ετοιμάζει ένα καυτό Fiesta RS

Ένα ακόμα πιο σπορ Fiesta από το σημερινό ST είναι στα σχέδια της Ford, που δεν διαψεύδει ότι πρόκειται για μια έκδοση RS από το νέο τμήμα Ford Performance.

Η Ford εστιάζει εκ νέου στα μοντέλα επιδόσεων αφού λανσάρισε το νέο της τμήμα Ford Performance, το οποίο ενοποιεί τα τμήματα RS και Ford Racing κάτω από την ίδια στέγη.

Το τμήμα Ford Performance δεσμεύτηκε ότι θα λανσάρει 12 νέα μοντέλα μέχρι το 2020, τα οποία θα περιλαμβάνουν το νέο Focus RS, το σούπερκαρ Ford GT και σπορ εκδόσεις του Mustang και του φορτηγού F150.

Το ποια θα είναι τα υπόλοιπα 8 μοντέλα κρατιέται μυστικό, αλλά μιλώντας στο «αδελφό» μας AUTOCAR, ο διευθυντής του Ford Performance, Tyrone Johnson, είπε ότι προχωρεί η εξέλιξη μιας νέας, υψηλότερων επιδόσεων έκδοσης του Fiesta, που θεωρητικά θα μπορούσε να ήταν ένα προϊόν του Ford Performance.

Ο Johnson δεν αποκάλυψε αν το νέο αυτό Fiesta θα είναι μια πιο γρήγορη έκδοση του ST, αν θα το αντικαταστήσει ή αν θα ονομαστεί RS. Όμως είπε ότι θα βασίζεται στο σημερινό πλαίσιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα λανσαριστεί μέσα στα δυόμισι επόμενα χρόνια.

«Το σημερινό Fiesta έχει να δώσει κι άλλα πράγματα», είπε, προσθέτοντας ότι η απόφαση πάρθηκε μετά την επιτυχία του Fiesta ST που παρουσιάστηκε το 2013.

Ο Johnson επίσης εξήγησε το σκεπτικό με το οποίο ένα μοντέλο ονομάζεται ST ή RS, πράγμα σημαντικό για να αναγνωρίζουμε αν είναι ένα αληθινό προϊόν του Ford Performance.

Τα μοντέλα ST είναι «αναβαθμισμένες» εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων, ενώ τα RS κατατάσσονται στην «κατηγορία υψηλών επιδόσεων», πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπερέχουν των νορμάλ μοντέλων σε ορισμένους αντικειμενικά προσδιοριζόμενους τομείς.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ford θα σκεπτόταν να φτιάξει ένα «υψηλών επιδόσεων» Fiesta (με άλλα λόγια ένα RS), o Tyrone απάντησε: «Αν είναι οικονομικά συμφέρον και τεχνικά εφικτό». Και όταν πιέστηκε να πει αν πιστεύει ότι αυτές οι προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ισχύσουν, είπε: «Θεωρητικά, ναι».

Ο Johnson αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το νέο Focus RS, που θα αποκαλυφθεί στον Τύπο σε στατική παρουσίαση την ερχόμενη Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου. Πάντως επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια έκδοση του Focus ST ντίζελ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Είναι κάτι που το εξετάζουμε σοβαρά, δεν θα ήταν πρόβλημα να προσαρμόσουμε το Powershift [σε αυτόν τον κινητήρα]», είπε. Έτσι το Focus ST diesel θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα Volkswagen Golf GTD και Skoda Octavia RS με κιβώτιο DSG. 

Όμως η προσαρμογή του Powershift στο βενζινοκίνητο Focus ST θα ήταν πολύ πιο δύσκολη, κατά τον Johnson. «Δεν είναι αδύνατη, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είναι οικονομικά συμφέρουσα», είπε.

[Πηγή: AUTOCAR]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube