H BYD ετοιμάζει τον «κλώνο» της Stratos και της Corvette

H BYD ετοιμάζει τον «κλώνο» της Stratos και της Corvette

Ο κινέζικος κολοσσός BYD, εξελίσσει ένα νέο σπορ ηλεκτρικό κουπέ με έντονες αισθητικές επιρροές από την Lancia Stratos και την Chevrolet Corvette C8.

H νέα σειρά μοντέλων της κινέζικης BYD (για όσους τυχόν δε γνωρίζουν, η BYD ηγείται των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά), φέρει την ονομασία “R” (από το Revolution) και όπως δηλώνουν οι άνθρωποι της φίρμας, θα φέρει την επανάσταση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι Κινέζοι θα εφοδιάσουν τη νέα αυτή «υποφίρμα» τους με ότι πιο σύγχρονο και προηγμένο τεχνολογικά διαθέτουν στα ράφια τους. Τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης «σειράς» θα πατούν πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα του ομίλου (e-platform 3.0), ενώ θα εφοδιάζονται και με το νέο δομικό σύστημα μπαταρίας CTB (cell-to-body).  

BYD

Θα χρησιμοποιούν δηλαδή 4 τμήματα της μπαταρίας BYD Blade (μακριές κυψέλες μπαταρίας LFP), οι οποίες όχι μόνο συνδυάζονται χωρίς μονάδες – cell-to-pack (CTP) – αλλά αποτελούν επίσης δομικό στοιχείο ολόκληρου του οχήματος.

Η νέα μπαταρία CTB φέρεται να αυξάνει τη χρήση του όγκου της μπαταρίας κατά 66% και κατά 50% τη δομική ασφάλεια σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Επίσης, η στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος διπλασιάζεται σε σύγκριση με μια συμβατικής σχεδίασης, φτάνοντας πάνω από 40.000 Nm/°. 

Παρότι, η BYD δεν έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω τεχνικές πληροφορίες, πηγές κάνουν λόγο πως  η χωρητικότητά της θα είναι 61,44 kWh (έκδοση Standard Range) και 82,56 kWh (έκδοση Long Range).

BYD

Αισθητικά, το σχεδιαστικό team της BYD, φαίνεται πως δεν έσπασε και το κεφάλι του για να δημιουργήσει κάτι νέο και ξεχωριστό, ακολουθώντας γνώριμες σχεδιαστικές φόρμες στο σπορ κουπέ μοντέλο τους. 

Είναι ηλίου φαεινότερο, ακόμα και με το έντονο καμουφλάζ, ότι το πρωτότυπο όχημα δανείστηκε πολλά στοιχεία ως προς το σχεδιασμό του πίσω μέρους από την θρυλική Lancia Stratos (στρογγυλά φώτα και το χαρακτηριστικό σπόιλερ), με το εμπρόσθιο τμήμα να θυμίζει έντονα Corvette C8.

Η BYD, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει επί τάπητος, θα παρουσιάσει μια πλειάδα νέων μοντέλων έως τα τέλη του έτους και ενδεχομένως μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνεται και το πρωτότυπο σπορ κουπέ που πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους της Κίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube