H Bugatti Chiron δοκιμάζει τις αντοχές της σ’ ένα μοναδικό road trip [video]

H Bugatti Chiron δοκιμάζει τις αντοχές της σ’ ένα μοναδικό road trip [video]

Ένα κομβόι από τέσσερις Bugatti Chiron πέρασε το καλοκαίρι του στις νοτιοδυτικές ερήμους των ΗΠΑ προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές του νέου hypercar στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί στην κατασκευή ενός hypercar δεν αφορά την ισχύ του. Τα άλογα βλέπετε βρίσκονται εύκολα, το δύσκολο είναι αυτά τα άλογα να βγαίνουν στο δρόμο πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Να μην επηρεάζονται από κρύο ή ζέστη και το μοτέρ να δουλεύει και μετά την πρώτη βόλτα.

Γι’ αυτό άλλωστε και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που σέβεται τη δουλειά της, ανεξάρτητα πόσο μεγάλη είναι, πριν λανσάρει ένα νέο μοντέλο στην αγορά έχει φροντίσει προηγουμένως να δοκιμάσει τις αντοχές του σε διάφορές καιρικές συνθήκες.

H Bugatti φυσικά δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, πόσω μάλλον όταν ένας σεβαστός αριθμός από το νέο της hypercar, την πληθωρική Chiron των 1.500 ίππων, θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις υψηλές θερμοκρασίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για να εξασφαλίσει η εταιρεία ότι το νέο μοντέλο της θα έχει την απαραίτητη αξιοπιστία και απόδοση ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες έστειλε τέσσερις Chiron για καλοκαιρινές διακοπές μακράς διάρκειας στις ΗΠΑ.

Το κομβόι ξεκίνησε το ταξίδι του από το Los Angeles και αφού πέρασε από το Sacramento, διέσχισε την Death Valley, έκανε μια στάση στο Las Vegas και κατέληξε μέσω Arizona και Utah στο Denver του Colorado. Συνολικά, το team της Bugatti κάλυψε απόσταση 35.000 km και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε θερμοκρασίες που άγγιξαν και τους 51,5 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube