H BMW ετοιμάζει σπορ έκδοση του i3, που θα κοντράρει τα μικρά GTI

H BMW ετοιμάζει σπορ έκδοση του i3, που θα κοντράρει τα μικρά GTI

Η BMW θέλει να κάνει το i3 ένα σπορ hatchback που θα μπορεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Fiesta ST και το Polo GTI.

Μια έκδοση που θα μπορούσε να λέγεται i3S ετοιμάζει η BMW, σε συνδυασμό με μία σημαντική αισθητική ανανέωση, καθώς βρισκόμαστε περίπου στη μέση του κύκλου ζωής του ηλεκτρικού της μοντέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017 η BMW θα παρουσιάσει μία κορυφαία σπορ έκδοση. Οδηγικά θα είναι ένας αντίπαλος για αυτοκίνητα όπως το Fiesta ST, το Renault Clio Sport και το VW Polo GTI. Από την άλλη, η ιδιαίτερη τεχνολογία, η τιμή και το κύρος της μάρκας το καθιστούν μία σαφώς πιο premium εναλλακτική.

Δεν είναι γνωστό αν η σπορ πρόταση θα βασίζεται στο βασικό i3 ή στην έκδοση με το προαιρετικό range extender. Αλλά θα είναι σαφώς ταχύτερο από το έτσι κι αλλιώς πολύ γρήγορο i3 που χρειάζεται 7,3” για την επιτάχυνση 0-100 km/h. Εκτιμάται ότι η ισχύς και η ροπή θα αυξηθούν κατά 10% σε σχέση με τα 170 PS και τα 25,4 kgm της πιο πρόσφατης έκδοσης i3 94Ah. Η πρόσφατη αναβάθμιση της μπαταρίας βοήθησε να βελτιωθεί η αυτονομία, από τα 160 km στα 300 km. Και το i3S λέγεται ότι εκτός από καλύτερες επιδόσεις θα δώσει και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων με ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα με κάθε φόρτιση.

Μικρές και διακριτικές θα είναι οι εξωτερικές αλλαγές, δεν θα δούμε το i3 με σπόιλερ και μεγάλες αεροτομές. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, νέο infotainment και σπορ καθίσματα.

Πηγή Autocar, motoring

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube