BMW M4 Competition Sport, μια detuned M4 GTS

BMW M4 Competition Sport, μια detuned M4 GTS

H soft M4 CS που δημιουργήθηκε για την ισπανική αγορά είναι μια πιο πολιτισμένη έκδοση του σκληροπυρηνικού «αγωνιστικού» για το δρόμο.

Η BMW παρουσίασε την νέα έκδοση της Μ4 που βασίζεται στη road-legal M4 GTS των 500 ίππων.

Μόνο 60 από αυτά τα detuned αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και ονομάζονται M4 Competition Sport ή CS για συντομία. Όλα προορίζονται για τους παθιασμένους Ισπανούς με τη M4 GTS [δείτε το video με το πόσο γυρίζει στο 'Ring] που βρίσκουν όμως το 500άρι μοντέλο πολύ σκληροπυρηνικό για τους δρόμους της νότιας Ευρώπης και δη της Ισπανίας.

Με κόστος €132.900 κοστίζει, περίπου 30 χιλιάρικα λιγότερο από την M4 GTS και 40 πάνω από τη βασική, και φορά ενισχυμένο το 3λιτρο 6κύλινδρο TwinTurbo της στάνταρ Μ4. Του λείπει βέβαια το σύστημα ψεκασμού νερού, αλλά πλέον αποδίδει 449 άλογα, δηλαδή 18 παραπάνω από τη στάνταρ M4. Το μοτέρ συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο σασμάν Μ DKG.



Στην καμπίνα, η M4 CS θα πηγαίνει στην Ισπανία χωρίς κλωβό ασφαλείας και θα φορά τα σπορ καθίσματα του στάνταρ αυτοκινήτου αντί για τα φιξ μπάκετ του «αγωνιστικού» με τις ζώνες τεσσάρων σημείων.

Η BMW Ισπανίας δεν δημοσιοποίησε τις επιδόσεις της CS, που προφανώς δεν θα πετυχαίνει το νούμερο των 3,8” για το σπριντ των 0-100 km/h ούτε τα 300 m/h της GTS. Ωστόσο, το αυτοκίνητο θα φορά τις ελαφρές 20άρες ζάντες και τους κάρμπον-κεραμικούς δίσκους που αναβαθμίζουν οπωσδήποτε το αυτοκίνητο σημαντικά σε σχέση με τη στάνταρ Μ4. Επίσης, θα διαθέτουν νέο αεροδυναμικό κιτ και θα διατίθενται σε τρεις αποχρώσεις: Άσπρο μαύρο ή μπλε.

[Πηγή BMW Ισπανίας]

 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube