H Alfa Romeo 4C γυρίζει και επίσημα το Nürburgring σε 8’ 04” [video]

H Alfa Romeo 4C γυρίζει και επίσημα το Nürburgring σε 8’ 04” [video]

Με χρόνο 8’ 04”, η Alfa Romeo 4C γυρίζει στην πίστα του Nürburgring ταχύτερα από την Porsche Cayman S

Με ανακοίνωση της και την δημοσιοποίηση ενός σχετικού βίντεο, η Alfa Romeo επιβεβαίωσε πως η 4C κατάφερε να καλύψει τα 20,6 km της θρυλικής πίστας του Nurburgring σε χρόνο 8 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, όταν ο χρόνος των 8’ 04” είχε απλά διαρρεύσει, η επίδοση αυτή φέρνει την 4C στη δεύτερη θέση των 4κύλινδρων μοντέλων στην Πράσινη Κόλαση, πίσω μόνο από το πανάλαφρο και μάλλον εκτός συναγωνισμού, Caterham R500 Superlight.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χρόνος της είναι ταχύτερος από αυτόν που έχουν πετύχει παλιότερα η Porsche Cayman S και η προηγούμενη γενιά της BMW M3.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα η επίδοση των 8’ 04’’ σημειώθηκε στο Nurburgring στις 12 Σεπτεμβρίου με τον Γερμανό πρώην οδηγό αγώνων  και δημοσιογράφο, Horst von Saurma, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της 4C. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με λάστιχα Pirelli “AR” P Zero, που εξελίχτηκαν αποκλειστικά για το ιταλικό κουπέ των 240 ίππων και των 895 κιλών και δεν είχε καμία διαφορά η μετατροπή από την έκδοση που παράγεται και πωλείται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube