To Genovation GXE είναι μια ηλεκτρική Corvette [video]

To Genovation GXE είναι μια ηλεκτρική Corvette [video]

Η αμερικανική εταιρία Genovation παρουσίασε μια ηλεκτρική εκδοχή της Chevrolet Corvette με 800 PS και 96,7 kgm.

Στην έκθεση Consumer Electronics Show, στο Las Vegas, έκανε την πρώτη του εμφάνιση άλλο ένα ένα ηλεκτρικό supercar, το οποίο θα διατεθεί στην αγορά μέσα στο 2018.

Πρόκειται για το Genovation GXE, το οποίο εκ πρώτης όψεως σίγουρα το μπερδεύεις με Chevrolet Corvette, αφού σε εκείνη βασίζεται. Στο εμπρός μέρος, τη διαφορά κάνει ο διαφορετικός προφυλακτήρας με το ιδιαίτερα προτεταμένο σπόιλερ. Πίσω, η Genovation έχει τοποθετήσει μια μεγάλη αεροτομή αλλά και διπλά στρογγυλά φανάρια, τα οποία είναι σίγουρα πιο πιστά στην Ιστορία της Corvette απ’ ό,τι τα εργοστασιακά της σημερινής γενιάς. Οι μεγαλύτερες διαφορές ωστόσο, εντοπίζονται κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα.

Στη θέση του V8 της Corvette βρίσκονται δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 800 PS και 96,7 kgm. Το περίεργο είναι ότι έχει διατηρηθεί το κιβώτιο, και μάλιστα αυτό μπορεί να είναι τόσο το αυτόματο 8άρι με μετατροπέα ροπής και paddles, όσο και το 7άρι χειροκίνητο! Ο σκοπός ήταν το GXE να συνεχίσει να εμπλέκει τον οδηγό στη διαδικασία, όπως η συμβατική Corvette. Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς, και το 0-100 km/h αναμένεται να ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 3", ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 354 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren: «Ετοιμαζόμαστε για ένα ηλεκτρικό μοντέλο»

Πέντε συστοιχίες μπαταριών, συνολικής χωρητικότητας 61,6 kWh, είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Με κανονική οδήγηση, η αυτονομία ξεπερνά τα 280 km. Το συνολικό βάρος έχει αυξηθεί κατά περισσότερα από 300 kg σε σχέση με την Corvette, φτάνοντας τα 1.859 kg. Η κατανομή του πάντως, σύμφωνα με την Genovation, είναι πολύ κοντά στο 50-50 εμπρός-πίσω. Τα κεραμικά φρένα προέρχονται από τη Brembo.

Η Genovation έχει σκοπό να κατασκευάσει 75 GXE, και θα ξεκινήσει να το κάνει μέσα στο 2018. Το μόνο θέμα είναι να βρεθούν πελάτες πρόθυμοι να καταβάλουν τα… $750.000 (€625.000) που χρειάζονται για τη μετατροπή, συν το κόστος της προμήθειας μιας συμβατικής Chevrolet Corvette..

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube