Ford Mustang 2.3L EcoBoost High Performance Package

Ford Mustang 2.3L EcoBoost High Performance Package

Το ισχυρότερο τετρακύλινδρο Mustang με 330 PS και βελτιωμένο κράτημα.

H Ford παρουσίασε το βελτιωτικό πακέτο High Performance Pack για το Mustang με τον κινητήρα 2.3 EcoBoost, το οποίο παίρνει τον τίτλο του ισχυρότερου τετρακύλινδρου sportscar από αμερικανικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Ford Mustang High Performance Package

Οι τεχνικοί της Ford Performance βελτίωσαν τον κινητήρα με ένα κατά 5% μεγαλύτερο συμπιεστή στο twin-scroll turbo (63mm), ένα νέο ψυγείο και διαφορετικές ρυθμίσεις του εγκεφάλου με αποτέλεσμα σημαντικά βελτιωμένες καμπύλες ισχύος και ροπής.

Έτσι, ο γνωστός EcoBoost 2,3 λίτρων που συνεργάζεται είτε με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αυτόματο 10 σχέσεων, αποδίδει πλέον 330 PS (+20 PS σε σύγκριση με το "απλό" EcoBoost στην αγορά των ΗΠΑ) με τη ροπή να παραμένει σταθερή στα 475 Nm.

Σύμφωνα με την Ford, η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε περίπου 4,5" (μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα) και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h (+16 km/h σε σχέση με το EcoBoost Performance Package και +55 km/h σε σύγκριση με το απλό EcoBoost).

Ford Mustang High Performance Package

Εκτός από τις επεμβάσεις στον κινητήρα, το High Performane Pack περιλαμβάνει ενεργή εξάτμιση, φρένα, ανάρτηση και αεροδυναμικά βοηθήματα που προέρχονται από το ακριβότερο Mustang GT που φορά τον πεντάλιτρο V8 κινητήρα. 

Πιο συγκεκριμένα, τα φρένα αποτελούνται από μεγαλύτερες τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός ενώ μια επιπλέον αντιστρεπτική 32mm στον εμπρός άξονα και μια μεγαλύτερη 24mm στον πίσω, ενισχύουν την ακαμψία. Διαφορετική είναι η ρύθμιση στην  ηλεκτρονική υποβοήθηση του τιμονιού, την ενεργή ανάρτηση MagneRide, το ABS, το ESP και τα πέντε προγράμματα οδήγησης.

Επιπλέον, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen με τελική σχέση 3,55:1 (αντί για 3,15:1 του νορμάλ διαφορικού) βελτιώνει το κράτημα, σε συνδυασμό με τις νέες ζάντες αλουμινίου 19" που φορούν ελαστικά Pirelli P Zero Corsa διαστάσεων 255/40.

Ford Mustang High Performance Package

Εξωτερικά, το Mustang EcoBoost 2.3 Hight Performance Package ξεχωρίζει από το μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ, την μαύρη γρίλια με το έμβλημα του pony car στα δεξιά, οι καθρέφτες σε απόχρωση magnetic gray, η ανυψωμένη αεροτομή και οι γκρι ρίγες στο καπό. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα επιπλέον αλουμινένιο πίνακα οργάνων με ενδείξεις για την πίεση του λαδιού και μια αριθμημένη πλακέτα. 

Η παρουσίαση του Ford Mustang High Performance Package, συμπίπτει με την 55η επέτειο από την παρουσίαση του πρώτου Mustang. Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην αγορά των ΗΠΑ, μαζί με την αναβαθμισμένη γκάμα του Mustang για το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube