Ford Fiesta RS: Έρχεται το 2017;

Ford Fiesta RS: Έρχεται το 2017;

Πολλές είναι οι ενδείξεις ότι η Ford ετοιμάζει μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων του Fiesta, με έως και 250 ίππους.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, το Fiesta RS είναι πιθανό να παρουσιαστεί το 2017 για να γιορταστεί η 40ή επέτειος του Fiesta.

Η Ford δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τα σχέδιά της για ένα Fiesta RS, αλλά έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει τουλάχιστον 12 μοντέλα υψηλών επιδόσεων στο προβλεπόμενο μέλλον.

Το Fiesta RS πιστεύεται ότι είναι ένα από αυτά τα μοντέλα ώστε να προστεθεί σε μια γκάμα που ήδη περιλαμβάνει το νέο Focus RS, το φορτηγάκι F-150 Raptor, τη Mustang Shelby GT350 / 350R και το ολοκαίνουργιο σούπερκαρ Ford GT.

Δεν υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία για το Fiesta RS, όμως αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα του Focus RS, με ένα επιθετικό εμπρός μέρος, τονισμένα πλαϊνά μαρσπιέ κι ένα πίσω μέρος με μεγάλο σπόιλερ και ψευτοδιαχύτη. Φυσικά, θα έχει σπορ ανάρτηση και ενισχυμένα φρένα.

 Ο κινητήρας παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής, αλλά γερμανικές πηγές λένε ότι θα βασίζεται στον 1.6 τούρμπο του Fiesta ST, που αποδίδει 200 PS αλλά μπορεί να φτάσει και τους 250 PS.

Αρχικά κυκλοφορούσαν φήμες ότι το Fiesta RS θα έχει σύστημα τετρακίνησης όπως το Focus RS, όμως είναι μάλλον απίθανο αφού δεν υπάρχει και θα είναι πολύ ακριβό να εξελιχτεί μόνο για το Fiesta, που θα πρέπει να έχει και σχετικά προσιτή τιμή. Εξάλλου, οι 250 ίπποι άνετα περνούν στο δρόμο από τους εμπρός μόνο τροχούς, με ένα καλό ελεγχόμενο διαφορικό, μηχανικό ή ηλεκτρονικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube