Ford: Έτοιμο το ευρωπαϊκό EcoSport

Ford: Έτοιμο το ευρωπαϊκό EcoSport

Το μικρό crossover ανανεώθηκε πρόωρα με στόχο την τόνωση των πωλήσεων.

Οι αλλαγές που είχε ήδη προαναγγείλει η Ford έγιναν και, πλέον, το βελτιωμένο EcoSport είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Εξωτερικά δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση πλην της δυνατότητας αφαίρεσης της ρεζέρβας από την πέμπτη πόρτα. Το εσωτερικό έχει αποκτήσει νέο τιμόνι, ημιδερμάτινα καθίσματα στην έκδοση Titanium και ένα νέο «χειμερινό» πακέτο (Winter Pack) που περιλαμβάνει θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο παρμπρίζ και καθρέφτες. Αργότερα θα προστεθούν κι άλλα στοιχεία στον προαιρετικό εξοπλισμό όπως σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.

Η ανάρτηση του EcoSport έχει ανασχεδιασμένο πίσω ημιάκαμπτο άξονα και νέα ελατήρια και αμορτισέρ ενώ είναι 10 mm χαμηλότερη, κατεβάζοντας το κέντρο βάρους. Επίσης, το ηλεκτρικό τιμόνι και το σύστημα ευστάθειας ESC έχουν νέες ρυθμίσεις ειδικά για τους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Τέλος, κάτω από το καπό ο τουρμποντίζελ 1.5 TDCi αποδίδει 95 PS, 5 περισσότερα από πριν. Η μέση κατανάλωση είναι 4,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 115 g/km.

[Πηγή: Ford]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube