Fiat Aegea: Νέο σεντάν με ελληνικό «άρωμα» και τουρκικές ρίζες [video]

Fiat Aegea: Νέο σεντάν με ελληνικό «άρωμα» και τουρκικές ρίζες [video]

Η Fiat παρουσίασε στην Διεθνή Έκθεση της Κωνσταντινούπολης το πρωτότυπο του νέου κόμπακτ σεντάν της, που με το λανσάρισμά του στην αγορά τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα αντικαταστήσει στη γκάμα της το γερασμένο Linea.

Προς το παρόν το νέο ιταλικό μοντέλο ονομάζεται Aegea, από το Αιγαίο πέλαγος. Ονομασία που επιλέχθηκε για να συμβολίσει την ένωση της Ανατολής με τη Δύση και αυτό γιατί το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα διατεθεί συνολικά σε περισσότερες από 40 αγορές παγκοσμίως.

Το Aegea σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το FCA Style Centre και δείχνει σίγουρα αρκετά πιο νεανικό και δυναμικό σε εμφάνιση από το Linea, το οποίο και θα αντικαταστήσει στην γκάμα της ιταλικής φίρμας. Η εξέλιξή του έγινε στην Τουρκία μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας

Το αμάξωμά του έχει μήκος 4,5 m και πλάτος 1,78 m, ενώ το ύψος του φθάνει τα 1,48 m και το μεταξόνιό του τα 2,64 m. Ωστόσο, το νούμερο που παρουσιάζει ενδιαφέρον στο νέο ιταλικό σεντάν είναι τα 510 λίτρα που ανακοινώνονται για την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών.

Η γκάμα κινητήρων του νέου μοντέλου της Fiat θα περιλαμβάνει τέσσερα μοτέρ. Δύο κινητήρες τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ ανάμεσα στους 95 και τους 120 ίππους. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κινητήρες ντίζελ θα είναι ιδιαίτερα οικονομικοί με κατανάλωση κάτω από τα 4 l/100 km.

Παρόλο που το Aegea φέρει τον χαρακτηρισμό του προσιτού, ο εξοπλισμός του θα είναι ιδιαίτερα πλούσιος, διαθέτοντας μεταξύ άλλων, το σύστημα infotainment Uconnect, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5", σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Aegea είναι το προσωρινό όνομα του μοντέλου και πως θα λανσαριστεί στις αγορές τον ερχόμενο Νοέμβριο με διαφορετικό. Ακόμα, το νέο μοντέλο θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη δύο ακόμα μοντέλων: Eνός χάτσμπακ και ενός στέισον, με το πρώτο να αποτελεί ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Bravo και να παρουσιάζεται το 2016.   

[Πηγή: Fiat]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube