To FIAT Aegea έγινε Egea

To FIAT Aegea έγινε Egea

To νέο σεντάν της FIAT και αντικαταστάτης της γερασμένου Linea ξεκινά την καριέρα του στη γειτονική Τουρκία και οσονούπω αναμένεται και στη χώρα μας.

Το νέο 4θυρο σεντάν της FIAT, το Aegea, αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης.

Σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το FCA Style Centre και είναι αρκετά πιο νεανικό και δυναμικό σε εμφάνιση από το Linea, το οποίο και θα αντικαταστήσει στην γκάμα της ιταλικής φίρμας. Η εξέλιξή του έγινε στην Τουρκία μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας. Ο Ιταλός κατασκευαστής είχε δηλώσει τότε ότι το αυτοκίνητο να αποκτήσει νέο όνομα λίγο πριν από το εμπορικό λανσάρισμά του. Και πλέον επιβεβαιώθηκε ότι το επίσημο νέο όνομα του αυτοκινήτου έβγαλε από το όνομά του το «Α», και έμεινε με το «Egea».

Η έκδοση παραγωγής του νέου FIAT Egea απανατίστηκε στη γραμμή παραγωγής στην Προύσα της Τουρκίας, στην αγορά της οποίας το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του. Από το Aegea στο Egea δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις όσον αφορά τις διαστάσεις και τα σύνολα κινητήρα/κιβωτίου. Έτσι το αυτοκίνητο μετρά 4,5 μέτρα σε μήκος, 1,78 σε πλάτος και 1,48 m σε ύψος, με το μεταξόνιό του να είναι 2,64 m.



Στην καμπίνα, το FIAT Egea εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων της ιταλικής εταιρείας UConnect που υποστηρίζεται από 5ιντση οθόνη αφής, με αυτόματο κλιματισμό, σύνδεση Bluetooth και τιμόνι με ενσωματωμένες πολλαπλές λειτουργίες.

Κάτω από το καπό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο μοτέρ ντίζελ MultiJet II και δύο βενζινοκινητήρες, με εύρος ισχύος από τους 95 έως τους 120 PS, που θα συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο.

Το νέο FIAT Egea θα αντικαταστήσει στις αγορές το γερασμένο Linea, αλλά και το Grand Siena που πωλείται στη Ν. Αμερική απαράλλαχτο από το 2008. Στην Ευρώπη, ήδη δοκιμάζεται μια έκδοση χάτσμπακ του Egea που φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί επίσημα το πρώτο 6μηνο του 2016, ενώ αργότερα η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με ένα Egea στέισον.

Αναμένουμε πληροφόρηση από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με το πότε θε έρθει το νέο Egea στην ελληνική αγορά και σε ποια τιμή.

[Πηγή Autocar India]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube