FIAT 500 Riva: Το μικρότερο γιοτ του κόσμου [video]

FIAT 500 Riva: Το μικρότερο γιοτ του κόσμου [video]

Δύο σύμβολα της ιταλικής κουλτούρας, ένα για το δρόμο κι ένα για τη θάλασσα, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Το σύγχρονο 500 που παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου του 2007 έγινε αυτομάτως σύμβολο της επιτυχίας για τη FIAT.

Από τότε η εταιρεία κάθε χρόνο προσθέτει και κάτι στη γκάμα του όμως για εφέτος σειρά έχει μια πολύ ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, σε συνεργασία με τη θρυλική ιταλική εταιρεία πολυτελών σκαφών Riva.

Το 500 Riva είναι διαθέσιμο σε κλειστή και ανοιχτή έκδοση, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι βαμμένο στο «Sera Blue» χρώμα . Στο ανοιχτό μοντέλο η κουκούλα είναι επίσης μπλε ενώ στο κλειστό είναι γυάλινη, όπως στην έκδοση εξοπλισμού Lounge.

Μαζί με το χρώμιο στους καθρέφτες, τη διπλή ρίγα που τρέχει περιμετρικά το αμάξωμα, τον λογότυπο Riva στα φτερά, τις 16άρες ζάντες με τις 20 ακτίνες και το φιλέτο χρωμίου στο καπό, η εξωτερική εμφάνιση κάνει παραπάνω από σαφείς αναφορές στα πολυτελή ταχύπλοα.

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ισχύει ακόμα περισσότερο για την καμπίνα, όπου η χρήση ξύλου δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στον πίνακα οργάνων και το ταμπλό υπάρχει αληθινό μαόνι, το οποίο μάλιστα είναι στηριγμένο σε μια ανθρακονημάτινη βάση για χάρη τις στιβαρότητας και της αντοχής στο χρόνο. Υπάρχουν και χειροποίητες ενθέσεις από σφενδάμη, ενώ μαόνι υπάρχει ακόμα στις πόρτες, το λεβιέ του κιβωτίου, το τιμόνι και το χώρο αποσκευών.

Η πολυτέλεια της καμπίνας ολοκληρώνεται με τη βοήθεια των δερμάτινων καθισμάτων που είναι ντυμένα από τον οίκο Poltrona Frau, στο χρώμα του φίλντισι όπως και οι ζώνες ασφαλείας.

Το 500 Riva διαθέτει επίσης κορυφαίο εξοπλισμό σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, καθώς επίσης το ηχοσύστημα BeatsAudio και το infotainment Uconnect με οθόνη αφής 7 ιντσών.

Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη με όλους τους κινητήρες της υπόλοιπης γκάμας του 500, κάτι που σημαίνει ότι βασικός θα είναι ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης FIRE των 69 ίππων. Θα διατίθεται ακόμα ο 2κύλινδρος TwinAir με 85 ή 105 ίππους, ενώ όποιος θέλει πετρέλαιο θα βρει τον 1.300άρη MultiJet στην έκδοση των 95 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube