Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το δανέζικο supercar Zenvo ST1

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το δανέζικο supercar Zenvo ST1

Στην έκθεση της Γενεύης θα δει το ευρωπαϊκό κοινό το νέο supercar των 1.104 ίππων.

Η Zenvo Automotive, με σήμα το σφυρί του θεού των κεραυνών Θορ, είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την έκδοση παραγωγής του supercar ST1 στην Διεθνή Έκθεση του Ντουμπάι τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης.

Σύμφωνα με την Zenvo, το ST1 συνδυάζει τις απόλυτες επιδόσεις με την ποιότητα και πολυτέλεια. Το δανέζικο supercar είναι χειροποίητο και θα κατασκευαστεί σε μόλις 15 κομμάτια, με το κόστος αγοράς του να ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ.

Το σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στη Δανία supercar, διαθέτει ιδιαίτερα δυναμική και χαμηλή σιλουέτα για λόγους αεροδυναμικής, με το carbon αμάξωμα να εγγυάται και μειωμένο συνολικό βάρος (1.566 kg). Το μήκος του ST1 φτάνει τα 4,67 m, το πλάτος τα 2 m και το ύψος 1,20 m. Πατάει σε διαφορετικής διαμέτρου τροχούς, με τους εμπρός να είναι διάστασης 255/35 R19 και τους πίσω 345/30 R20, εφοδιασμένους με ελαστικά της Michelin. Μέσα τους, φωλιάζουν ανθρακονημάτινοι δίσκοι της Brembo.

Ο χειροποίητος κινητήρας κατασκευής Zenvo είναι twincharged (turbo + supercharger) V8 6,8 λίτρων και αποδίδει 1.104 ίππους στις 6.900 r.p.m. και 145,8 kgm ροπής στις 4.500 r.p.m.. Συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας. Οι επιδόσεις, όπως λογικό, είναι πάρα πολύ καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 3 sec και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 375 km/h.

Στο εσωτερικό, οι επενδύσεις αποτελούν συνδυασμό δέρματος και alcantara, ενώ το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών κοσμούν αλουμινένιες και ανθρακονημάτινες φάσες. Ο εξοπλισμός είναι πολύ καλός και περιλαμβάνει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αγωνιστικά καθίσματα, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σύγχρονο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με ηχεία της BOSE, cruise control, head up display, Keyless entry με start button, συναγερμό και πολλά άλλα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για το νέο δανέζικο supercar θα μάθουμε σε κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες, στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

[Πηγή: Zenvo Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube