Έτσι θα είναι νέα BMW M4

Έτσι θα είναι νέα BMW M4

Το πακέτο επιδόσεων και εξοπλισμού M-Performance της νέας Σειράς 4 μας δίνει μια πολύ κοντινή εικόνα για το πώς θα είναι η αντικαταστάτρια της M3 κουπέ, η M4.

Η BMW αποκάλυψε μια σειρά βελτιώσεων στα δυναμικά χαρακτηριστικά και στην αισθητική της νέας Σειράς 4 που θα είναι διαθέσιμη νωρίς το 2014.

Οι βελτιώσεις αποτελούν μέρος της σειράς M-Performance και περιλαμβάνουν βελτιώσεις στα δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και αισθητικές αλλαγές στην εικόνα της επερχόμενης Σειράς 4, προσομοιώνοντάς την με τη μελλοντική M4, την αντικαταστάτρια της Μ3 κουπέ που σταμάτησε να υφίσταται ως όνομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του DRIVE, η νέα BMW M4 θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2014.

Όπως και με παρόμοια πακέτα που έχουμε δει να διατίθενται στις πρόσφατες BMW, το πακέτο M-Performance της Σειράς 4 αποτελείται από ένα «επιθετικό» στην όψη body kit, διάφορες αναβαθμίσεις στις επενδύσεις και στη διακόσμηση της καμπίνας, μια σειρά από σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση και νέες 20άρες ζάντες και λάστιχα. Επίσης για την πλειονότητα των κινητήρων –τρεις από τους τέσσερις προς το παρόν διατιθέμενους-  θα υπάρχει και μια μικρή βελτίωση στην τιμή της ισχύος και της ροπής.

Πλήρες ή κομμάτι κομμάτι
Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέγουν το πλήρες πακέτο M-Performance ή ξεχωριστά στοιχεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και θα τοποθετούνται από τους κατά τόπους αντιπροσώπους.

Το νέο M-Performance body kit, το οποίο λέγεται ότι ουσιαστικά είναι η εικόνα που θα υιοθετηθεί στην επερχόμενη M4, σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε από την M division και φέρνει μια σειρά από σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εικόνα της M4 κουπέ.

Οι διαφοροποιήσεις περιλαμβάνουν πιο βαθύ εμπρός προφυλακτήρα με ανθρακονημάτινο splitter και πιο φαρδιές εισαγωγές αέρα, φώτα xenon με στεφάνι LED, διακοσμήσεις μαύρου χρωμίου περιλαμβανομένης και της μάσκας, βράγχια εξαερισμού στα εμπρός φτερά, πλαίσιο παραθύρων και εξάτμισης, ανθρακονημάτινη σκάφη στους εξωτερικούς καθρέφτες, πλαϊνά αυτοκόλλητα, φαρδύτερα μαρσπιέ, ανθρακονημάτινο σπόιλερ πίσω και νέο πίσω προφυλακτήρα με εξαγωγές αέρα και ενσωματωμένο διαχύτη.

Στην καμπίνα, το τιμόνι είναι τριάκτινο και οι ραφές στα καθίσματα έχουν σπορ φυτίλι, ενώ θα υπάρξουν και άλλες διακοσμήσεις που θα γίνουν γνωστές στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Από 16 έως 34 PS
Η BMW επιβεβαίωσε επίσης ότι το πακέτο M-Performance της Σειράς 4 θα προσθέτει περίπου 16 PS και 4,1 kgm στο στάνταρ μοτέρ τούρμπο της 420, ανεβάζοντάς το στους 200 PS και στα 42,8 kgm. Επιπλέον, στη στάνταρ βενζινοκίνητη δίλιτρη τούρμπο 428i, η ισχύς ανεβαίνει κατά 27 PS στους 272.

Ομοίως αύξηση δίνει το M-Performance και στο κορυφαίο προς το παρόν μοντέλο της γκάμας, την 435i με τον 3λιτρο 6κύλινδρο τούρμπο. Εδώ η αύξηση ισχύος είναι ακόμη πιο γενναιόδωρη, κατά 34 PS και 5,1 kgm, ανεβάζοντάς την αντίστοιχα στους 340 PS και στα 45,9 kgm.

Η BMW επιβεβαιώνει ότι η αύξηση της ισχύος και στα τρία μοτέρ επετεύχθη μέσω αναθεωρήσεων στο λογισμικό της διαχείρισης των κινητήρων και μέσω νέας εξάτμισης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή, είναι μια «αισθητή αύξηση των επιδόσεων» και στα τρία 4άρια «χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση ή στις εκπομπές CO2».

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube