Ετοιμάζονται ακόμα ισχυρότερες, υβριδικές Porsche Panamera

Ετοιμάζονται ακόμα ισχυρότερες, υβριδικές Porsche Panamera

Η εταιρεία επιβεβαίωσε δύο ακόμα πιο δυνατές και γρήγορες υβριδικές εκδόσεις σε σχέση με την Turbo που μόλις παρουσιάστηκε.

Δεν πρόλαβε ακόμα να κάτσει ο ντόρος γύρω από το ρεκόρ της νέας Panamera Turbo στο ‘Ring και η Porsche ανακοίνωσε επίσημα ότι ετοιμάζει ακόμα πιο ισχυρές εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ για την Panamera με το… καλημέρα [video]

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι δε μιλά για την Turbo S, αλλά και για δύο άλλες, με υβριδική τεχνολογία που θα βασίζεται στην τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την 918 Spyder. Δεν υπάρχει ακόμα πληροφόρηση για το όνομα των κορυφαίων εκδόσεων, ούτε ασφαλώς για την απόδοσή τους, η οποία πάντως αναμένεται να ξεπερνά τους 700 ίππους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το πιθανότερο είναι η μια έκδοση να χρησιμοποιεί τον V6 και η άλλη το βενζινοκινητήρα V8 . Τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα τους υποβοηθούν, ένα για τους εμπρός κι ένα για τους πίσω τροχούς.

Επίσης θα υπάρξει και μια υβριδική έκδοση με πιο γήινες προδιαγραφές που θα τοποθετηθεί κοντά στη βάση της γκάμας και σκοπό θα έχει την κορυφαία επίδοση στην κατανάλωση και τους ρύπους.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Oliver Blume, δήλωσε πως η Porsche δε θα εγκαταλείψει τα συμβατικά  μοντέλα της μόλις παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του Mission E Concept, κοντά στο 2020. Για το τελευταίο μάλιστα, η δήλωση ήταν σαφής: «Θα είναι μια αληθινή Porsche».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην παραγωγή η ηλεκτρική Porsche Mission E

[Πηγή: autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube