Ετοιμάζεται υβριδική έκδοση της Maserati Levante

Ετοιμάζεται υβριδική έκδοση της Maserati Levante

Το πολυτελές SUV της Maserati θα δανειστεί το υβριδικό σύστημα κίνησης του Chrysler Pacifica.

Η Maserati Levante δεν είναι μόνο το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας, αλλά είναι και το πρώτο που θα αποκτήσει δυνατότητα φόρτισης, μιας και ετοιμάζεται μια Plug-in Hybrid έκδοση του μοντέλου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον CEO της εταιρείας, Harald Wester, η νέα έκδοση το ιταλικού SUV θα δανειστεί την υβριδική του τεχνολογία από ένα άλλο μοντέλο της FCA, το μεγάλο MPV Chrysler Pacifica.

Εάν αναλογιστούμε ότι η Maserati υπολογίζει ότι κάτι λιγότερο από το 10% των συνολικών πωλήσεων της Levante θα πάει στην πιο «πράσινη» έκδοση, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό που καταφεύγει σε μια έτοιμη λύση και δεν εξελίσσει το δικό της υβριδικό σύστημα από την αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Maserati Levante

Ακόμα, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Maserati η νέα PHEV έκδοση της Levante δεν θα απολέσει το DNA της φίρμας και θα είναι μια πραγματική Maserati. Πιο συγκεκριμένα, η νέα υβριδική Levante δοκιμάζεται ήδη και σύμφωνα με τους Ιταλούς είναι μια πραγματική Maserati.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Maserati Ghibli S Q4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Maserati Quattroporte V8

Τέλος, η PHEV Levante σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία με σήμα την τρίαινα, μιας και μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν οι Ghibli και Quattroporte.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube