Ετοιμάζεται το νέο FIAT 500

Ετοιμάζεται το νέο FIAT 500

Η νέα γενιά του ιταλικού μίνι θα παρουσιαστεί πριν το 2019 και θα είναι υβριδικό με ηλεκτρικό κύκλωμα 48-volt.

Το νέο FIAT 500 θα εξακολουθήσει να πατάει στις δοκιμασμένες ρετρό σχεδιαστικές γραμμές, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιεί ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει άρδην η γκάμα κινητήρων του μοντέλου και θα «ξεφορτωθεί» τον 1.3 MutliJet, για χάρη μια καθαρότερης υβριδικής τεχνολογίας με ηλεκτρικό κύκλωμα τεχνολογίας 48-volt που θα ντεμπουτάρει με το νέο μοντέλο πριν το τέλος της δεκαετίας.

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του Αζώτου, το αφεντικό της FCA Sergio Marchionne εξετάζει όλες τις επιλογές για καθαρότερους και αποδοτικότερους κινητήρες στην γκάμα των μοντέλων του. Αυτές θα περιλαμβάνουν plug-in υβριδικές εκδόσεις για τα κορυφαία μοντέλα των Alfa Romeo και Maserati, αλλά και πιο προσιτές αποδοτικές λύσεις για τα μικρότερα και οικονομικότερα μοντέλα του ομίλου.

«Θα πρέπει να “παίξουμε” με μια ποικιλία επιλογών και λύσεων», είπε ο Marchionne. «Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που είναι βέβαια για αυτή την κατηγορία οχημάτων, και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πετρελαιοκινητήρες μικρού κυβισμού πεθαίνουν».

Ωστόσο, ο Marchionne επέμεινε πως το κόστος πρέπει να μειωθεί δραματικά για να δούμε plug-in υβριδικά μικρά αυτοκίνητα, με το πρώτο λογικό βήμα να είναι η ήπια υβριδική τεχνολογία.

«Η υβριδική τεχνολογία είναι το μέλλον και είναι αναπόφευκτη» ανέφερε. «Όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η τεχνολογία, αλλά το κόστος της και εάν είναι διατεθειμένος ο πελάτης να πληρώσει».

«Εξακολουθούμε να φτιάχνουμε πολλά μικρά αυτοκίνητα όπως το Panda και το 500. Εάν τα κάνουμε τα κάνουμε full υβριδικά θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης λόγω κόστους. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις, και για αυτό το λόγο πρέπει να ασχοληθούμε με τα ήπια υβριδικά συστήματα με ηλεκτρικό κύκλωμα 48-volt».

Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος κίνησης θα εξασφαλίσει στην επόμενη γενιά του FIAT 500 καλύτερες επιδόσεις με μειωμένο κόστος χρήσης, χωρίς να αυξηθεί πολύ η τελική του τιμή.

Το νέο FIAT 500 αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2019, οπότε όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε και περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube