Ετοιμάζεται το νέο 7θέσιο Volkswagen Tiguan

Ετοιμάζεται το νέο 7θέσιο Volkswagen Tiguan

Η Volkswagen συναρμολογεί και επιδεικνύει την πρώτη 7θέσια δομή του νέου Tiguan στο εργοστάσιό της στο Μεξικό.

Η Volkswagen θα λανσάρει προσεχώς μια έκδοση «Long» για το πρόσφατα ανανεωμένο κόμπακτ SUV, το Tiguan.

Ο πρώτος σκελετός που προορίζεται για δοκιμές στο δρόμο βρίσκεται στη φάση της αποπεράτωσής του από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας, στην πόλη του Μεξικού. Η επίσημη παρουσίαση του Tiguan Long Wheel Base (LWB) προβλέπεται μέσα στο 2017.

Το μήκος του Tiguan Long Wheel Base θα είναι λίγα εκατοστά μακρύτερο από αυτό του στάνταρ μοντέλου, με στόχο να μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα του επτά επιβάτες. Παρότι αναμένει να πάρει την τελική μορφή του το αυτοκίνητο, ο Γερμανός κατασκευαστής δεν διστάζει να παρουσιάσει την πρώτη δομή που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Ίδια αυτοκίνητα προγραμματίζονται να κατασκευαστούν επίσης από το εργοστάσιο της Chattanooga στο Tennessee των ΗΠΑ. Η ευρωπαϊκή έκδοση ανατέθηκε στο εργοστάσιο της VW στην Bratislava, στη Σλοβακία.

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, το Tiguan Long Wheel Base θα διατηρήσειν την γκάμα που συναντάμε και στο στάνταρ μοντέλο, δηλαδή με τέσσερις κινητήρες βενζίνης και άλλους τόσους πετρελαίου. Οι βενζίνης θα είναι οι 1,4 TSI με 125 και 150 PS και ένας δίλιτρος TSI με 180 ή 220 PS. Οι ντίζελ θα είναι οι 1,6 TDI με 110 PS, ο δίλιτρος TDI σε δύο παραλλαγές με 150 και 190 PS και ο κορυφαίος 2.0 TDI με δύο τουρμπίνες και απόδοση 240 PS.

Τα «μικρά» Tiguan 1.4 TSI και 1.6 TDI με 125 και 110 PS αντίστοιχα θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι 1.4 TSI 150 PS και 2.0 TDI 150 PS θα μπορούν να διατίθενται και ως τετρακίνητα με δυνατότητα επίσης τοποθέτησης του DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι αποκλειστικά 4MOTION με το DSG κιβώτιο. Να πούμε εδώ πως η τετρακίνηση βασίζεται σε συμπλέκτη Haldex πέμπτης γενιάς.

Η Volkswagen προβλέπει να δείξει το μακρύ Tiguan ολοκληρωμένο πριν από το 2017. Οι φήμες το θέλουν να κάνει το ντεμπούτο του τον προσεχή Νοέμβριο στο Los Angeles International Auto Show 2016. Το εμπορικό λανσάρισμα θα ξεκινήσει από την Ασία, στη συνέχεια στη Β. Αμερική και τέλος στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube