Ετοιμάζεται ισχυρότερο Honda Civic Type R;

Ετοιμάζεται ισχυρότερο Honda Civic Type R;

Η ιαπωνική εταιρεία δοκιμάζει σε ευρωπαϊκό τερέν ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο Civic Type R.

Η τελευταία γενιά του Honda Civic Type R είναι ένα από τα κορυφαία GTi, αλλά η διαρκής εξέλιξη του ανταγωνισμού και οι νέοι διεκδικητές της κορυφής της συγκεκριμένης κατηγορίας, δεν πρόκειται να αφήσουν σε ησυχία το ιαπωνικό hot hatch.

Για να μπορέσει να διατηρηθεί στην αφρόκρεμα των GTi, οι άνθρωποι της Honda Motor Company συνεχίζουν την εξέλιξη του μοντέλου και αυτή την περίοδο κυκλοφορούν στη Γερμανία, γύρω από το ‘Ring, με ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο Civic Type R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Fight Club 2018: Ψάχνοντας το απόλυτο GTi [video]

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από βελτιωμένη απόδοση, το Civic Type R θα δεχθεί και μία μικρού βεληνεκούς αισθητική ανανέωση, με τις αλλαγές να επικεντρώνονται στην σχεδίαση των προφυλακτήρων και των αεραγωγών.

Η υπάρχουσα έκδοση διαθέτει 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 320 ίππους στις 6.500 rpm και 40,8 kgm ροπή από τις 2,500 έως τις 4,500 rpm. Συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και η κίνηση μοιράζεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h χρειάζεται 5,7”, ενώ για τις μετρήσεις 50 – 110 km/h και 60 – 160 km/h χρειάζεται 3,9” και 8,3” αντίστοιχα.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube