Έρχεται υβριδικό Audi RS 7 Sportback 2018 με τουλάχιστον 700 PS

Έρχεται υβριδικό Audi RS 7 Sportback 2018 με τουλάχιστον 700 PS

Η κορυφαία έκδοση του νέου A7 θα έχει υβριδικό σύστημα από την Porsche Panamera και επιδόσεις που θα κόβουν την ανάσα.

Οι φακοί των κατασκόπων αιχμαλώτισαν την κορυφαία έκδοση του Audi A7 το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα λίγο καιρό πριν.

Μάλιστα, το έκαναν λίγο μετά τη στιγμή που ο επικεφαλής της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι το επερχόμενο RS 7 θα δανείζεται το υβριδικό σύστημα κίνησης της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid που αποδίδει 680 PS.

Στο πρωτότυπο εξέλιξης δε φαίνονται παρά ελάχιστες διαφορές από τα «απλά» Α7, με τη βασική γραμμή του αμαξώματος να διατηρείται στο έπακρο όπως άλλωστε και η εικόνα της καμπίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Audi A7 Sportback 2018 [video]

Όπως συνήθως συμβαίνει με τα μοντέλα της σειράς RS, τη διαφορά θα κάνουν τα φουσκωμένα φτερά των τροχών, οι τεράστιες εισαγωγές αέρα κυρίως στο εμπρός μέρος, οι εξατμίσεις αλλά και τα τεράστια φρένα.



Όπως και να έχει θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο RS θα διατίθεται με δύο διαφορετικούς κινητήρες. Η βασική επιλογή θα κινείται από τον 4λιτρο V8  που έχει εξελιχτεί από την Porsche, ενώ θα υπάρχει και η εν λόγω υβριδική εκδοχή του προς όφελος όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της απόλυτης ισχύος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi RS 5 Coupé

Η τετρακίνηση και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο θα είναι στάνταρ και στις δύο εκδόσεις, ενώ οι επιδόσεις θα κόβουν την ανάσα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 0-100 km/h σε κάτω από 4” για την «απλή» και σχεδόν 3,5” για την υβριδική έκδοση, με την τελική να ξεπερνά τα 300 km/h εάν αφαιρεθεί ο κόφτης.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για την τιμή του νέου RS 7 Sportback, το οποίο μέσα στο 2018 που θα παρουσιαστεί θα είναι και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Audi Sport.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube