Έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένη η Alfa Romeo 4C

Έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένη η Alfa Romeo 4C

Το κεντρομήχανο, ανθρακονημάτινο σπορ κουπέ-σύμβολο της σύγχρονης Alfa Romeo, θα δεχτεί σημαντικές αναβαθμίσεις στο στήσιμό του, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερο.

Δια στόματος του επικεφαλής κινητήρων για τις Alfa Romeo και Maserati, Roberto Fedeli, επιβεβαιώθηκε η ότι το ανθρακονημάτινο σπορ μοντέλο της πρώτης θα αναβαθμιστεί σοβαρά στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα οι βελτιώσεις θα αφορούν στη ρύθμιση της ανάρτησης και του τιμονιού, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα κι ενός νέου κινητήρα. Ίσως να είναι ο 2λιτρος MultiAir της Giulia με τις κατάλληλες μετατροπές για να κουμπώσει και στην 4C».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια μέρα στο Balocco με την Alfa Romeo 4C [video]

Το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου μοντέλου αναμένεται πριν το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο οι πωλήσεις μάλλον θα ξεκινήσουν αργότερα, στις αρχές του 2019.

Μια ακόμα σημαντική πληροφορία είναι ότι και πάλι δε θα υπάρχει διαθέσιμο χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που άλλωστε θα ισχύει και για όλες τις σπορ Alfa Romeo στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Ο Fedeli δήλωσε πως η εμπειρία του στη Ferrari τον έπεισε ότι η χειροκίνητη μετάδοση δεν έχει μέλλον. Για να πείσει κι εμάς, χρησιμοποίησε το εξής παράδειγμα: Όταν πριν από αρκετά χρόνια εξελισσόταν η California, η Ferrari επένδυσε περί τα €10 εκ. για την εξέλιξη του χειροκίνητου κιβωτίου. Το οποίο μόλις δύο (!) πελάτες το επέλεξαν για το αυτοκίνητό τους...

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα πιο συγκεκριμένο σχετικά με την αναβαθμισμένη 4C. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε λογικά όσο πλησιάζουμε στην παρουσίασή της.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube