Έρχεται Range Rover Sport Coupé, αντίπαλος της BMW X6

Έρχεται Range Rover Sport Coupé, αντίπαλος της BMW X6

Το νέο τετράπορτο κουπέ SUV της Land Rover θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θυσιάζει ικανότητες εκτός δρόμου για πιο σπορ συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Προσόν όλων των Range Rover ήταν ανέκαθεν οι μεγάλες ικανότητες για κίνηση εκτός δρόμου. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει με την είσοδο της εταιρίας στην κατηγορία των τετράθυρων κουπέ SUV με σπορ χαρακτήρα.

Πρόκειται για την κατηγορία που ίδρυσε η BMW Χ6, και αργότερα ακολούθησαν ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz GLE Coupé, μικρότερα μοντέλα όπως η BMW X4 κ.ο.κ. Πλέον και η Jaguar-Land Rover θέλει κομμάτι από αυτή την πίτα, όχι μόνο με τη νέα Jaguar F-Pace, αλλά και με ένα αντίστοιχο μοντέλο στη γκάμα της Range Rover. Μοντέλο που χαρακτηρίζεται από τον εσωτερικό κωδικό L560, στους κύκλους της JLR αποκαλείται Evoque Plus, και σύμφωνα με το βρετανικό Autocar ίσως ονομαστεί τελικά Range Rover Sport Coupé.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο μοντέλο θα έχει μήκος 4,7 m, οπότε στη γκάμα της Range Rover θα τοποθετηθεί μεταξύ του Evoque (4,4 m) και του Range Rover Sport (4,85 m). Θα βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα της Jaguar F-Pace, οπότε θα έχει κινητήρα τοποθετημένο σε διαμήκη θέση και αντίστοιχες λύσεις για κινητήρα και μετάδοση. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η παραγωγή ντίζελ, βενζινοκίνητων και υβριδικών εκδόσεων, όμως παραμένει άγνωστο ακόμα το αν θα χρησιμοποιηθούν εκτός από τους μεγαλύτερους V6 και V8 και οι τετρακύλινδροι 2λιτροι κινητήρες της οικογένειας Ingenium, τους οποίους γνωρίσαμε στη Jaguar XE.

Το ταμπλό του νέου Range Rover Sport Coupé θα έχει οδηγοκεντρική σχεδίαση, ενώ στο πίσω μέρος θα υπάρχουν δύο ξεχωριστά καθίσματα. Ως έξτρα θα διατίθεται κανονικό, τριθέσιο πίσω κάθισμα, αλλά ακόμα και οι αρκετά μικρές πίσω πόρτες θα τονίζουν ότι αυτό το μοντέλο δεν θα είναι το ιδανικό για τη μεταφορά πολλών ανθρώπων. Η βασική ομάδα αγοραστών στους οποίους στοχεύει η JLR με αυτό χαρακτηρίζονται ως urban cool. Το περιμένατε ποτέ αυτό από ένα Range Rover;

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube