Έρχεται νέο Subaru Forester STΙ

Έρχεται νέο Subaru Forester STΙ

Η έκδοση STΙ του Subaru Forester θα παρουσιαστεί στις 25 Νοεμβρίου, όμως ήδη ξεκίνησε το κρυφτούλι της με την κάμερα.

Και το Subaru Forester θα αποκτήσει κορυφαία έκδοση με τα διακριτικά του τμήματος Subaru Tecnica International. Για τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί δεν μπορούμε να πούμε πολλά, μπορούμε όμως να δούμε κάποια χαρακτηριστικά της εμφάνισής του.

Ενδείξεις ότι η Subaru εξελίσσει μια έκδοση STI για το Forester υπήρχαν από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν στο Japan Motorsport Festival στην πίστα της Suzuka αποκαλύφτηκε το Forester tS Concept. Και σήμερα η εταιρία επιβεβαίωσε ότι το Subaru Forester STΙ παραγωγής είναι προ των πυλών, δίνοντας στη δημοσιότητα και τις πρώτες φωτογραφίες του. Σε αυτές βλέπουμε ένα Forester στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της SΤI με την εξίσου χαρακτηριστική κόκκινη ρίγα στη μάσκα, διαφορετικό προφυλακτήρα με μια σειρά από φώτα ημέρας LED, μεγάλες ζάντες και 4πίστονες δαγκάνες φρένων.

Ωστόσο καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί το Subaru Forester STI. Ίσως φορέσει κι αυτό τον 2,5λιτρο επίπεδο turbo του Subaru WRX STI, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα αποδίδει λιγότερα από 300 PS ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις σχετικά με το ποιο είναι το κορυφαίο σπορ μοντέλο της γκάμας της Subaru. Άγνωστο παραμένει άλλωστε και το αν το Forester STI θα διατεθεί μόνο στην ιαπωνική αγορά ή αν θα το δούμε και στα μέρη μας.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα αποκαλυφτούν στις 25 Νοεμβρίου, οπότε θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Subaru Forester STI.



[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube