Έρχεται νέο Mazda RX-7 μέχρι το 2016

Έρχεται νέο Mazda RX-7 μέχρι το 2016

Το αναγεννημένο coupe θα έχει κινητήρα Wankel, ενώ θα βασίζεται στο επερχόμενο Mazda MX-5.

Καλά νέα για τους fans της Mazda και όχι μόνο. Το RX-7 που επιθυμούσαν διακαώς ακόμα και οι μηχανικοί της Mazda επιστρέφει το πολύ σε δύο χρόνια, βασισμένο στην ελαφριά πλατφόρμα του νέου Mazda MX-5 και με νέο κινητήρα Wankel που θα αποδίδει κάπου 250 PS.

Επίσημα η Mazda δεν ανακοινώνει τίποτα σχετικά με την αναγέννηση του RX-7, και ο διευθυντής μάρκετινγκ Masahiro Moro παραδέχεται ότι το να δημιουργηθεί ένα συμφέρον επιχειρηματικό πλάνο για το νέο RX-7 είναι δύσκολο. «Ακόμα δεν βλέπω να μου βγαίνουν τα επιθυμητά νούμερα», δήλωσε. Όμως υψηλά ιστάμενοι στην εταιρία επιβεβαιώνουν ότι τόσο το μοντέλο όσο και ο κινητήρας Wankel που θα χρησιμοποιεί εξελίσσονται κανονικά. Άλλωστε περιλαμβάνεται, λένε, στο πλάνο της εταιρίας για λανσάρισμα πέντε νέων μοντέλων μέχρι το τέλος του 2016.

Το νέο Mazda RX-7 θα ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το νέο MX-5. Σύμφωνα με πηγές μέσα από τη Mazda ο σχεσιασμός του έχει προχωρήσει πολύ αλλά ακόμα δεν έχει καθοριστεί η τελική μορφή του. Υπεύθυνος σχεδιασμού του νέου RX-7 είναι ο Ikuo Maeda. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο πατέρας του ήταν επικεφαλής σχεδιασμού του πρώτου Mazda RX-7, τη δεκαετία του '70.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το νέο Mazda RX-7 θα φοράει κινητήρα με δύο ή τρεις ρότορες, αν και μια πηγή θεωρεί πολύ πιθανότερο το πρώτο ενδεχόμενο. Η χωρητικότητα καθενός πάντως αναμένεται να περιοριστεί από τα 654 cc του RX-8 στα 600 cc περίπου. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Mazda η τεχνολογία στεγανοποίησης των θαλάμων του Wankel εξελίσσεται συνεχώς και επιτρέπει μικρότερες ανοχές στις ακμές του ρότορα. Έτσι αυξάνεται η σχέση συμπίεσης και μειώνεται η θερμική καταπόνηση, οπότε το νέο μοτέρ αναμένεται να είναι πιο αξιόπιστο, πιο αποδοτικό και πιο οικονομικό από κάθε προηγούμενο...

Οι πηγές μας μιλάνε για ισχύ που θα περιοριστεί αρκετά κάτω από τους 300 ίππους, πιθανότατα γύρω στους 250 PS. Με το χαμηλό βάρος που θα το προικίσει η πλατφόρμα του νέου MX-5, το οποίο θα είναι ελαφρύτερο από το απερχόμενο, το νέο Mazda RX-7 αναμένεται να κοντράρει σε επιδόσεις και αρκετά ισχυρότερους ανταγωνιστές, όπως το Nissan 370Z. Στο εξωτερικό φυσικά, γιατί εδώ στην Ελλάδα που τα κυβικά είναι απαγορευμένος καρπός ο ανταγωνιστής του θα είναι η σαφώς πιο αδύναμη Toyota GT86.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube