Έρχεται και Giulia GTA από την Alfa Romeo

Έρχεται και Giulia GTA από την Alfa Romeo

Ένα θρυλικό αρκτικόλεξο αναβιώνει η Alfa Romeo, για μία ακόμη συναρπαστική έκδοση της Giulia.

Η Alfa Romeo θέλει να μεγιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσής της για την δημιουργία της Giulia. Δημιουργώντας διαρκώς νέες εκδόσεις, φωνάζει ξανά και ξανά τον κόσμο στις εκθέσεις.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της GTA. Ένα θρυλικό αρκτικόλεξο, συνδεδεμένο με αγαπημένα αυτοκίνητα από το μακρινό αλλά και από το κοντινό παρελθόν της μάρκας. Η 156 GTA  με τον μελωδικό Busso 3.2 V6 ήταν η τελευταία οδηγοκεντρική μπερλίνα της Alfa.

Αυτή τη στιγμή η κορυφαία έκδοση της Giulia είναι η Quadrifoglio. Με 510 άλογα από έναν V6 biturbo και κατανομή βάρους 50:50, είναι συναρπαστική και ταχύτατη σε κάθε περίπτωση. Κάνει 0-100 km/h σε 3,9”, έχει τελική 307 km/h και κερδίζει κολακευτικά σχόλια για την συμπεριφορά της στην πίστα. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και το video από τον γύρο που κάνει ρεκόρ στο Nurburgring. Που τοποθετείται λοιπόν στην γκάμα η GTA;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η GTA θα είναι μια πιο ακραία έκδοση της Quadrifoglio, ελαφρύτερη και ισχυρότερη, που θα απευθύνεται σε πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ιταλικής φίρμας. Την πρακτική αυτή ακολουθεί και ο γερμανικός ανταγωνισμός. Η BMW, ας πούμε διαθέτει την M4 GTS. Στα σκαριά είναι και μια πιο εκρηκτική έκδοση της Mercedes-AMG C63. Οι πηγές, εκτός από τη μείωση του βάρους και την αύξηση της ισχύος (όχι πολύ μεγάλη) και της ροπής, μιλούν και για ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό κοστούμι. Η Alfa Romeo επισήμως δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, οι οποίες όμως προέρχονται από ασφαλείς πηγές.

Πηγή Autoevolution
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube