Έρχεται ακόμα πιο σπορ Ford Fiesta ST

Έρχεται ακόμα πιο σπορ Ford Fiesta ST

Η Ford ενδέχεται να παρουσιάσει μια ακόμη πιο hot έκδοση του Fiesta ST, τον άλλο μήνα στη Γενεύη

Το Μπλε Οβάλ δεν έχει προχωρήσεις σε καμία ανακοίνωση ούτε καν έχει κάνει νύξη, αλλά οι ψίθυροι είναι πολλοί για να τους αγνοήσουμε, από τη στιγμή που ξέρουμε μέχρι και το όνομα: «ST Plus».

Το ταχύτερο Fiesta, ένα από τα επτά που προγραμματίζονται για το 2016, θα είναι μεν ισχυρό, αλλά εστιασμένο στο Fiesta ST παρά ένα σπορ χάτσμπακ αλά «RS».

H ισχύς και η ροπή θα προέρχεται από το ίδιο 1.600άρι μοτέρ EcoBoost που θα είναι ρυθμισμένο στους 215 PS και στα 32,6 kgm, νούμερα που ανταποκρίνονται στην πιο ισχυρή έκδοση Mountune. Αντίστοιχα πιο κοφτερό θα είναι και το σασί, ενώ εξωτερικά το αυτοκίνητο θα ξεχωρίζει από το πιο κραυγαλέο body kit.

Ένα Fiesta RS μάλλον έχασε το μομέντουμ, πιθανόν καθώς οι εξελίξεις οδήγησαν στην απουσία θέσης για ένα τέτοιο μοντέλο στην ασφυκτικά γεμάτη γκάμα της Ford σε χάτσμπακ.

To Focus ST για παράδειγμα, αποδίδει 250 άλογα από το δίλιτρο κινητήρα του και κοστίζει σχεδόν 35 χιλιάρικα (με εκπτώσεις και αποσύρσεις). Αλλά ένα Fiesta ST είναι μόνο 35 άλογα λιγότερο με κιτ της Montune, αλλά ακόμη και σε αυτή την έκδοση στην Ελλάδα θα σας στοιχίσει κάτω από τα 21 χιλιάρικα. Δηλαδή €14.000, διαφορά.

Επιπλέον, για ένα Fiesta RS υπάρχει κι άλλο κώλυμα. Το νέο Focus RS έρχεται να βάλει τη σφραγίδα της τετρακίνησης στα διακριτικά «RS», κάτι που δεν μπορεί να προχωρήσει ελλείψει πατώματος. Οπότε ένα λιγότερο hardcore Fiesta ST Plus φαντάζει ως η βέλτιστη επιλογή για να αποσπάσει μια θέση στη διαθέσιμη γκάμα.

Ωστόσο, η Ford θα ήθελε να κατασκευάσει ακόμα περισσότερα RS στα προσεχή χρόνια. Ο επικεφαλής στις παγκόσμιες πωλήσεις και στο μάρκετινγκ του Μπλε Οβάλ, Stephen Odell, είπε πρόσφατα στο Detroit ότι το RS «είναι μια φίρμα πραγματικής αξίας» και ότι η εταιρεία έχει «μια ευκαιρία να την κρατήσει φρέσκια». Και φρέσκια σημαίνει πολλαπλασιασμός των μοντέλων.

Κατά τα λοιπά από το μέτωπο της Ford, μόλις χτες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο, την πρόσφατη τεχνολογία της in-car και τις πρόσφατες εξελίξεις για το Ford Smart Mobility στο Mobile World Congress που θα γίνει στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, αυτό τον μήνα. Όμως τίποτα περισσότερο δεν αποκαλύφθηκε και αναμένουμε αυτά στοιχεία ως μέρος του φρεσκαρίσματος του Kuga facelifted

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube