Έρχεται η σκληροπυρηνική Bugatti Divo

Έρχεται η σκληροπυρηνική Bugatti Divo

Ενώ συνεχίζεται η παραγωγή της Chiron, η Bugatti θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες ένα νέο μοντέλο, ελαφρύτερο και καλύτερο οδηγικά.

Κανείς δεν αμφισβητεί τις επιδόσεις μιας Bugati Veyron ή μιας Chiron. Και οι δύο όμως δέχονται κριτική για τις συγκινήσεις που προσφέρουν στον οδηγό τους, πέρα από το γκάζι.

Η Bugatti επιχειρεί τώρα να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτό τον τομέα, προσθέτοντας στην γκάμα της ένα νέο μοντέλο. Το οποίο δεν βρίσκεται στα αρχικά στάδια της υλοποίησής του, αλλά φαίνεται ότι είναι ήδη έτοιμο, και θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ίδια η φίρμα. Πρόκειται για την Bugatti Divo.

Η Divo είναι ένα μοντέλο με προσεγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και χαμηλότερο βάρος, φτιαγμένο για να είναι πιο ευέλικτο στην πίστα και να στρίβει γρηγορότερα από κάθε άλλη Bugatti. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Stephan Winkelmann: «Η ευτυχία δεν κρύβεται πίσω από την επόμενη στροφή. Η ευτυχία… είναι η επόμενη στροφή. Η Divo είναι φτιαγμένη για στροφές».

Το όνομά της αποτελεί φόρο τιμής στον Γάλλο οδηγό Albert Divo. Τον άνθρωπο που κέρδισε δύο φορές τον θρυλικό αγώνα Targa Florio, στο τιμόνι μιας Bugatti Type 35, το 1928 και το 1929. Η νέα Divo είναι το αυτοκίνητο που θα σχεδίαζε η εταιρία για τη συμμετοχή σε έναν τέτοιο αγώνα, σήμερα. Ελαφρύ, ευέλικτο, με γερές δόσεις αρνητικής άντωσης.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε την Bugatti Chiron

Ωστόσο, κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό της δεν ανακοινώθηκε. Γνωρίζουμε μόνο τη μορφή που θα έχει ο λογότυπός της, από την πρώτη επίσημη φωτογραφία που δημοσίευσε η Bugatti. Το δελτίο τύπου της εταιρίας αναφέρει ότι θα κατασκευαστούν μόλις 40 Divo, με την τιμή καθεμιάς να φτάνει τα €5.000.000. Προ φόρων, φυσικά.

Η επίσημη παρουσίαση της Bugatti Divo θα γίνει στις 24 Αυγούστου, στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην εκδήλωση The Quail, A Motorsports Gathering, στο πλαίσιο της εβδομάδας Monterey Car Week.

Albert Divo - Bugatti Type 35 - Targa Florio 1929

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube