Επίσημο: Νέο Volkswagen Touareg eHybrid και Touareg R

Επίσημο: Νέο Volkswagen Touareg eHybrid και Touareg R

Με την τεχνική διαμόρφωση του νέου Audi Q8, το μεγάλο SUV της Volkswagen θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μεταξύ του τέλους του 2020 και των τις αρχών του 2021.

Η υβριδική επίθεση κλιμακώνει τη δυναμική της στον Όμιλο Volkswagen. Έτσι, ύστερα από την Audi που αποκάλυψε χθες το νέο Q8 TFSI e quattro, η Volkswagen με τη σειρά της αποκαλύπτει με διαφορά λίγων ωρών τα χαρακτηριστικά της έκδοσης plug-in hybrid του Touareg.

Τεχνικά, το μοντέλο κληρονομεί την ίδια διαμόρφωση με το Q8. Οπότε δύο κινητήρες είναι στο πρόγραμμα με το Touareg eHybrid να αποδίδει αθροιστικά 381 PS και 462 PS το Touareg R. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 100 kW και 400 Nm. Τροφοδοτείται δε από μια μπαταρία μικτής χωρητικότητας 17,9 kWh (14,3 kWh νετ) που επιτρέπει κάτι λιγότερο από 50 km αυτονομίας (NEDC) σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Volkswagen Touareg R

Όσον αφορά την κατανάλωση, τα δύο μεγάλα SUV βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Σε κύκλο WLTP, η Volkswagen ανακοινώνει 2,6 lt/100 km για την έκδοση eHybrid και 2,7 lt/100 km για την R.

Στη Γερμανία, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Touareg ξεκινά από τις €72.378 στην έκδοση eHybrid, δηλαδή €3.000 λιγότερα από το Audi Q8 TFSI e. Διατιθέμενο μόνο στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού (και με αποκλειστικά στοιχεία), το Touareg R ξεκινά από τις €84.660. Στην Ελλάδα, η τιμή του υβριδικού Touareg δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Volkswagen Touareg R

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube