Επίσημο: Νέο Subaru WRX 2015 [video]

Επίσημο: Νέο Subaru WRX 2015 [video]

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Subaru WRX 2015 έγινε στην πρεμιέρα του Los Angeles Auto Show.

H Subaru έκανε σήμερα (εχτές για την Ευρώπη) τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου WRX στο Los Angeles Auto Show 2013.

Και, όπως ισχυρίζεται ο Ιάπωνας κατασκευαστής, η πιο ισχυρή εκδοχή του Impreza υπόσχεται όχι μόνο καλύτερες επιδόσεις, αλλά και βελτιωμένο κράτημα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο Subaru WRX 2015 κινείται από ένα νέο δίλιτρο κινητήρα μπόξερ με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 268 PS και 35,7 kgm ροπής μεταξύ 2.000 και 5.200 rpm. Συνδυάζεται δε στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και προαιρετικά με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Sport Lineartronic, με δύο οδηγικές χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Οι επιδόσεις του νέου WRX 2015 που ανακοινώνει η Subaru είναι 5,5” για το 0-100 km/h με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ το CVT επιβαρύνεται με ένα επιπλέον δευτερόλεπτο για την ίδια μέτρηση. Η δε τυποποιημένη μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρεία είναι 8,4  lt/100 km για το χειροκίνητο και 9,4 για το CVT.

Η εμφάνιση του νέου Subaru WRX 2015 είναι μάλλον υποτονική και μακριά σε σχέση με το εντυπωσιακό πρωτότυπο που είχαμε δει στις τελευταίες εκθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι λίγα σημεία του θυμίζουν την αρχική σχεδιαστική σπουδή και αυτά υπό το πρίσμα μιας καλπάζουσας φαντασίας.

Το νέο Subaru WRX 2015 υπόσχεται εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις και σημαντική αναβάθμιση στην οδική συμπεριφορά του, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στοιχεία της αναβάθμισης αυτής είναι το νέο σύστημα torque-vectoring που έρχεται αρωγός στο στάνταρ Symmetrical All-Wheel Drive της Subaru. Έτσι, η Subaru υποστηρίζει ότι έχει βελτιωθεί η ταχύτητά του στις στροφές, αλλά και οι επιδόσεις του το δρόμο γενικότερα, χάρη στο νέο πιο άκαμπτο πλαίσιο, στη σπορ ρύθμιση της ανάρτησης και στα μεγαλύτερα φρένα.

Η Subaru αναφέρει ότι το οδηγοκεντρικό εσωτερικό είναι πιο ευρύχωρο από αυτό του προηγούμενου WRX, επιπλέον χώρος που επιτεύχθηκε χάρη στο κατά 2,5 πόντους μεγαλύτερο μεταξόνιο. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, η καμπίνα προσφέρει καλύτερη άνεση, έχει γίνει χρήση πιο ποιοτικών υλικών και νέων τεχνολογιών, ενώ ένα ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης της Harman Kardon τοποθετείται για πρώτη φορά σε WRX.

Τα υπόλοιπα στοιχεία άξια μνείας στην καμπίνα είναι τα σπορ καθίσματα, το φαλτσοκομμένο στο κάτω μέρος του δερμάτινο τιμόνι με ενσωματωμένους διακόπτες και το καντράν με τους δύο μεγάλους οφθαλμούς που έχουν ανάμεσά τους 3,5ιντση οθόνη LCD, καθώς και μια ακόμη 4,3ιντση οθόνη LCD πολλαπλών πληροφοριών στην κεντρική κονσόλα.

Οι τιμές, καθώς και το πότε το νέο WRX θα διατεθεί προς πώληση είναι πληροφορίες που η επίσημη ανακοίνωσή τους θα γίνει αργότερα.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube