Επίσημο: Νέο, πιο premium Volkswagen Touareg [videos]

Επίσημο: Νέο, πιο premium Volkswagen Touareg [videos]

Η νέα ναυαρχίδα στην γκάμα των SUV της Volkswagen παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα, ξεχωρίζοντας για το επιβλητικό, premium στιλ του.

Η τρίτη γενιά του μεγάλου SUV της Volkswagen ενσωματώνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία της εταιρείας και «ασφάλτινο» στιλ, καθώς η γερμανική φίρμα στοχεύει σε εύπορους αγοραστές στην Ευρώπη και στην Κίνα.

Με μια μαοϊκή δήλωση, η Volkswagen αναφέρει ότι το νέο Touareg αντιπροσωπεύει το «μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός» στην ιστορία του SUV της, καθώς ο επιχειρεί να προωθήσει τη νέα ναυαρχίδα της σε πιο premium χωράφια.

Το Touareg τρίτης γενιάς που μόλις αποκαλύφθηκε στο Πεκίνο, έχει επανασχεδιαστεί με νέα τεχνολογία, πιο «δρομίσιο» στιλ και υιοθετεί ένα ανανεωμένο εσωτερικό που κυριαρχείται από το νέο Innovision Cockpit της VW. Αυτό το Touareg είναι το πρώτο που έχει τόσο σαφή επικέντρωση στην κινεζική αγορά. Διότι, εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων στον κόσμο, στη χώρα αυτή παρατηρείται ταχύτατη αύξηση στη ζήτηση SUV, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Τα SUV, εκεί που αντιπροσώπευαν το μόλις 8% της κινεζικής αγοράς το 2007, το 2017 απογείωσαν το μερίδιό τους 45%.

Παρά την σαφή ασιατική επιρροή στο σχεδιασμό του, το Touareg αποτελεί ένα παγκόσμιο μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους το καλοκαίρι. Η γκάμα του θα περιλαμβάνει ένα 3λιτρο μοτέρ τουρμποντίζελ V6 με 286 PS και 61,1 kgm, ενώ μια detuned έκδοσή του με 231 άλογα και 51 kgm θα διατεθεί το φθινόπωρο, μαζί με τη βενζινοκίνητη, πάλι με 3λιτρο V6 με 340 PS και 45,9 kgm. Η κινεζική γκάμα θα περιλαμβάνει επίσης ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο με 367 ίππους που θα λανσαριστεί το 2019. Το ίδιο μοντέλο πιθανότατα θα διατεθεί και στην Ευρώπη, χωρίς όμως η VW να προσδιορίζει το χρόνο. Σε κάποιες αγορές, μεταξύ αυτών και οι μεγάλες ευρωπαϊκές, το νέο Touareg θα διατίθεται και με 4λιτρο τουρμποντίζελ V8, μέγιστης ισχύος 421 PS και μέγιστης ροπής 91,8 kgm. Μοντέλο που αναμένεται στο τέλος του χρόνου.



Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με αυτόματο 8άρι σασμάν, στάνταρ τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό και πέντε στάνταρ και τέσσερις έξτρα οδηγικές ρυθμίσεις. Αρωγοί στα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου Touareg θα είναι ηλεκτρομηχανική ενεργή αντιστάθμιση κλίσης, μέσω της αυτόματης ρύθμισης στις αντιστρεπτικές ράβδους. Επίσης, η αερανάρτηση αναλαμβάνει τόσο τη δυναμική αποτελεσματικότητα όσο και την ενίσχυση στην ποιότητα της κύλισης, ενώ υπάρχει και έξυπνη, ενεργή τετραδιεύθυνση για την υποστήριξη της δυναμικής συμπεριφοράς σε υψηλή ταχύτητα και της ευελιξίας σε χαμηλή.

Ο Oliver Müller, ο επικεφαλής της εξέλιξης του Touareg δήλωσε: «Θέλαμε να συνδυάσουμε τη σπορ οδήγηση με την άνεση. Η επικέντρωσή μας είναι κατά κύριο λόγο στο κράτημα στην άσφαλτο, αλλά ήταν σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι το αυτοκίνητο παρέμεινε καλό στο off-roading. Είναι μέρος του DNA του Touareg. Το look είναι πιο “ασφάλτινο” τώρα, αλλά παραμένει ακόμα ένας off-roader στην καρδιά».

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου Touareg κινείται πιο μακριά από το off-road στιλ του πρωτότυπου, με μια τολμηρή μάσκα, σχεδιασμένη ειδικά για να προσελκύσει την κινεζική αγορά. Ενώ το Touareg πατάει στην ίδια πλατφόρμα MLB του VW Group με τη νέα Porsche Cayenne, το μόνο εξωτερικό μέρος που μοιράζονται τα δύο αυτοκίνητο είναι το παρμπρίζ. Ο σχεδιαστής του εξωτερικού, Frank Bruse, δήλωσε ότι, «η βασική διαφορά είναι ότι μας επετράπη να φτιάξουμε τις δικές μας πόρτες –πριν έπρεπε να τις μοιραζόμαστε με τη Cayenne. Αυτό μας έδωσε περισσότερη σχεδιαστική ελευθερία».

Οι διαστάσεις του νέου Touareg πήραν την ανιούσα, με το μήκος να φτάνει τα 4,88 m, 7,7 πόντους περισσότερους από το προηγούμενο μοντέλο. Το πλάτος αυξήθηκε επίσης κατά 4,4 πόντους, στα 1,98 m, και μόνο το ύψος κατέβηκε ελαφρώς, κατά επτά χιλιοστά. Με τα καθίσματα στη θέση τους, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 697-810 lt, 113 περισσότερα λίτρα από πριν. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις δεν μεταφράστηκαν και σε μεγαλύτερο βάρος, καθώς το αλουμινένιο και χαλύβδινο αμάξωμα (48:52) είναι 106 kg ελαφρύτερο από το παλιό.

Το ταμπλό συντίθεται γύρω από το νέο Innovision Cockpit της VW, το οποίο συνδυάζει μια 15ιντση οθόνη αφής για το infotainment και μια 12άρα για το ψηφιακό σύμπλεγμα των οργάνων. Η εξατομικεύσιμη οθόνη του infotainment ελέγχει επίσης χαρακτηριστικά όπως η ενσωμάτωση του smartphone, ο κλιματισμός και το σύστημα μασάζ των καθισμάτων, ενώ παραμένουν υπάρχουν αναλογικά χειριστήρια για την ένταση του ήχου και άλλους «συχνά χρησιμοποιούμενους διακόπτες».



Μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού διατίθενται ως στάνταρ, περιλαμβανομένων των Τraffic Jam Assist, Lane Assist, Autonomous Emergency Braking (AEB), κάμερας νυχτερινής όρασης και προειδοποίησης για την κόπωση του οδηγού. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης εξωτερικά φώτα LED παντού, φωτισμός περιβάλλοντος καμπίνας, επίσης LED και με χρωματική επιλογή, καθώς και μια συρόμενη πανοραμική οροφή μήκους 1,27 m.

Το Touareg έχει σχεδιαστεί με μια σειρά έξτρα επιλογών εξατομίκευσης που βασίζονται σε τρία τριμ: Την Atmosphere που κυριαρχείται από το ξύλο, την Elegance, βασισμένη σε μεταλλικά χρώματα, και τη σπορ R line. Και οι τρεις θα διαθέτουν σπόιλερ και πλαϊνά μαρσπιέ, ενώ η R line θα φορά επίσης προεκτάσεις στα φτερά.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο και για τους ενδιαφερόμενους να ρυμουλκούν τρέιλερ ή τροχόσπιτο, η ικανότητα του Touareg φτάνει τους 3,5 τόνους.

To αυτοκίνητο αναμένουμε να βρίσκεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι στην έκδοση με τον ισχυρότερο V6 τουρμποντίζελ, οπότε όσο πλησιάζει ο καιρός θα έχουμε και την πρώτη ένδειξη τιμής. Αλλά μέχρι τότε θα έχετε και τις πρώτες εντυπώσεις μας από την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube