Επίσημο: Νέο Opel Corsa OPC 2015

Επίσημο: Νέο Opel Corsa OPC 2015

Ύστερα από την κλιμάκωση των χθεσινών φωτογραφικών διαρροών, η Opel παρουσίασε και επίσημα το νέο Opel Corsa OPC 2105.

O σχεδιασμός του νέου Opel Corsa OPC 2015 που θα ντεμπουτάρει επίσημα στη Γενεύη σε ένα μήνα (3 Μαρτίου), δεν εξέπληξε κανένα. Πρόκειται για τη γνώριμη φιγούρα που έχει απαθανατιστεί σε scoop φωτογραφίες ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επί την σχεδιαστικής ουσίας, το νέο Corsa OPC ξεχωρίζει από τα πιο μαζικά στάνταρ αδέρφια του με πιο επιθετικό αμάξωμα, ογκωδέστερους προφυλακτήρες, πλευρικά μαρσπιέ και φυσικά είναι βαμμένο στο μπλε ελεκτρίκ χρώμα που αποτελεί το χρώμα κατατεθέν όλων των αυτοκινήτων του Opel Performance Center. Τη ρωμαλέα, τη σπορ εικόνα του hot σουπερμίνι της Opel έρχονται να τονίσουν έτι περεταίρω οι μεγάλες εισαγωγές αέρα εμπρός με το αλουμινένιο πλαίσιο, αλλά και το παραλληλόγραμμο ψευδο-scoop στο καπό.

Στο πίσω μέρος, το Corsa OPC διαθέτει μια μικρή πτέρυγα πάνω στο πίσω καπό και έξτρα μπορεί να φορέσει μια μεγάλη πτέρυγα στο τελείωμα της οροφής, για επιπλέον κάθετη αεροδυναμική πίεση για τον πίσω άξονα. Την αισθητική σύνθεση στο πίσω μέρος ολοκληρώνουν η διπλή εξάτμιση από τη Remus και ο διαχύτης.  Όσον αφορά τους τροχούς, το OPC πατά στάνταρ σε 17άρες ζάντες που είναι ντυμένες με λάστιχα της Michelin σε διάσταση 214/45 R17, με τους εμπρός να κρύβουν δισκόφρενα διαμέτρου 308 mm.

Στην καμπίνα, το νέο Corsa OPC 2016 διαθέτει μπάκετ της Recaro με μεγάλα μάγουλα για πλευρική στήριξη, το flat-bottomed τιμόνι είναι ντυμένο με δέρμα, όπως φυσικά και ο λεβιές, ενώ υπάρχουν ακόμα σπορ πεντάλ και φυσικά το σύστημα πολυμέσων της εταιρείας IntelliLink.

Κάτω από το καπό του νέου Οpel Corsa OPC 2016 υπάρχει ένας 1.600άρης κινητήρας τούρμπο ECOTEC που αποδίδει μέγιστη ισχύ 207 PS και μέγιστη ροπή 28,5 kgm. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα κοντό σε κλιμάκωση 6άρι χειροκίνητο σασμάν που περνά την κίνηση –αναμενόμενα- στους εμπρός τροχούς. Η απόδοση αυτή μεταφράζεται σε επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 6,8” και σε τελική 230 km/h. Αλλά και αποδοτικότητα του μοτέρ, σύμφωνα με την Opel, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το αυτοκίνητο να χρειάζεται σε τυποποιημένο μικρό κύκλο 7,5 lt/100 km, ενώ εκπέμπει CO2 174 g/km.

Οι πιο ψαγμένοι οδηγοί που θα επιλέξουν το νέο Opel Corsa OPC μπορούν να το εξοπλίσουν με το έξτρα Performance Pack, που περιλαμβάνει μηχανικό πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό της Drexel, 18άρες ζάντες, πιο σκληρή ανάρτηση και σύστημα φρένων της Brembo με τους εμπρός δίσκους στα 330 mm.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube