Επίσημο: Νέο Lexus ES 200 με δίλιτρο μοτέρ ντίζελ

Επίσημο: Νέο Lexus ES 200 με δίλιτρο μοτέρ ντίζελ

Μετά τη διαρροή φωτογραφιών του έγινε και η επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένου Lexus ES στην Έκθεση της Σαγκάης, στην Κίνα.

Η Lexus εφάρμοσε μια ήπια αισθητική ανανέωση που συνίσταται σε διαφορετική μάσκα και εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Κάτω από αυτά υπάρχουν και τα επίσης ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED στο χαρακτηριστικό σχήμα L.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ακολουθούν και αυτά τη σχεδιαστική φόρμα L, ενώ τις αλλαγές ολοκληρώνουν ένα νέο χρωμιωμένο πλαίσιο της πινακίδας και μια επίσης χρωμέ οκταγωνική απόληξη της εξάτμισης. Η Lexus έχει προσθέσει δύο νέα σχέδια αλουμινένιων ζαντών 17”, τέσσερα νέα χρώματα (Amber, Nightfall Mica, Caviar και Eminent White Pearl), τα οποία συνδυάζονται με τέσσερα νέα χρώματα καθισμάτων (Flaxen, Parchment, Stratus Gray και Black).

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δερμάτινα ή ημιδερμάτινα καθίσματα αλλά και σε ένα ειδικό υλικό που η Lexus ονομάζει NuLuxe. Θα μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις χρωματικές αποχρώσεις και υλικά στο ταμπλό, ανάμεσα στα οποία αλουμίνιο ή ξύλο. Επιπλέον διαφορετικό, πιο σπορ, θα είναι το τιμόνι, ενώ η κεντρική οθόνη πολυμέσων θα είναι 4,2”.

Το ανανεωμένο ES θα διατίθεται στις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ταϊβάν με έναν 2λιτρο ντίζελ κινητήρα. Στις Η.Π.Α ωστόσο θα συνεχίσει να διατίθεται με έναν V6 3,5 λίτρων ή ως υβριδικό με κινητήρα 2,5 λίτρων.

Όσον αφορά την ενεργητική ασφάλεια, το νέο Lexus ES θα έχει στο βασικό του εξοπλισμό το Safety System+, το οποίο ενσωματώνει μια πληθώρα επιμέρους συστημάτων ασφαλείας όπως η ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, οι αυτόματοι προβολείς, cruise control με τήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, σύστημα προετοιμασίας για σύγκρουση και άλλα.

Το νέο Lexus ES 200 θα αρχίσει τις πωλήσεις μέσα στο δεύτερο εξάμηνου του τρέχοντος έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube