Επίσημο: Nέο Kia Soul 2017 και με 1.6 T-GDI 204 PS

Επίσημο: Nέο Kia Soul 2017 και με 1.6 T-GDI 204 PS

Με πρόγραμμα την επίσημη πρεμιέρα του στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι, το ανανεωμένο Kia Soul έρχεται με ένα νέο βενζινοκινητήρα.

Το ανασχεδιασμένο Kia Soul που αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη προς το τέλος του χρόνου, θα φορά και τον κινητήρα 1.6  T-GDI, τον ίδιο που γνωρίζουμε από τα ceed GT και pro_ceed GT.

Το μοτέρ που αποδίδει 204 άλογα, καθιστά το αυτοκίνητο το ταχύτερο Soul στην ιστορία του, με τελική 196 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,7”. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά στους εμπρός τροχούς, ενώ το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο 6άρι σασμάν είτε με ένα νέο 7άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη (έξτρα) που με τη σειρά του συνδυάζεται με το σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων «Drive Mode Selector». 

Οι εξωτερικές επεμβάσεις της Kia σε αυτό το Soul είναι τέτοιες έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα δυναμικό αυτοκίνητο. Έτσι υπάρχουν κόκκινο διακοσμητικό σιρίτι στον εμπρός προφυλακτήρα και στα πλευρικά μαρσπιέ, αναθεωρημένης σχεδίασης γρίλια στη μάσκα, διπλόμπουκη εξάτμιση και 18ιντσες αλουμινένιες ζάντες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Kia pro_cee'd GT

Στο ίδιο μοτίβο και η καμπίνα, με χαρακτηριστικό χρωματικό συνδυασμό που συνταιριάζει μαύρη ταπετσαρία σε ύφασμα και δέρμα, με πορτοκαλί ραφές. Στο ίδιο χρώμα είναι οι διακοσμήσεις του σαλονιού και του λεβιέ ταχυτήτων, ενώ το πακέτο ολοκληρώνεται με το flat bottomed τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Kia Sportage 1.6 T-GDI 4x4 DCT

Όσον αφορά την υπόλοιπη γκάμα του Soul, αυτή έχει δεχτεί επίσης φροντισμένη αναβάθμιση με διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός πίσω, μεταλλική ποδιά, εμπρός φανάρια bi-xenon με ενσωματωμένα LED ημέρας, προβολείς ομίχλης ενσωματωμένους χαμηλά στον προφυλακτήρα, ανασχεδιασμένη γρίλια «μύτη τίγρης», καθώς και ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και ανακλαστήρες.



Στην καμπίνα κυριαρχεί ο διάκοσμος σε γυαλιστερό μαύρο με μεταλιζέ διακοσμήσεις και διακόπτες στο ίδιο χρώμα. Το σύστημα πολυμέσων HMI (Ηuman Μachine Ιnterface) υποστηρίζεται από έγχρωμη οθόνη αφής 5, 7 ή 8” που παρέχει χειρισμό αλά smartphone στο οπτικοακουστικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ενώ υποστηρίζει τόσο Apple CarPlay όσο και Android Auto

Στον εξοπλισμό του ανανεωμένου Soul 2017 περιλαμβάνεται ακόμα κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικός χειρισμός με οκτώ  ρυθμίσεις για το κάθισμα του συνοδηγού, αισθητήρας βροχής για τους υαλοκαθαριστήρες. Τέλος για πρώτη φορά στο μοντέλο διατίθενται τα συστήματα Blind Spot Detection και Rear Cross Traffic Alert, προς αρωγή του οδηγού στην εθνική και στο παρκάρισμα.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube