Επίσημο: Νέο Kia Sorento 2015 [video]

Επίσημο: Νέο Kia Sorento 2015 [video]

Η Kia παρουσίασε στο νέο Sorento 2015, όπως είχε προαναγγείλει με teaser, στη νότιο Κορέα.

Το νέο Kia Sorento 2015 μεγάλωσε εξωτερικά και υιοθέτησε τη «μύτη τίγρης» στη μάσκα με τρισδιάστατο διαμαντέ μοτίβο.

Το κόμπακτ crossover της Kia διαθέτει ακόμη οπισθκλινή εμπρός φανάρια και γραμμή οροφής που πέφτει γλυκά προς τα πίσω, αλλά και ψηλότερη βασική γραμμή. Άλλα στοιχεία άξια μνείας σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση του νέου Sorento είναι τα πρόσθετα προστατευτικά πλαστικά του αμαξώματος, οι χρωμιωμένες διακοσμήσεις και η μικρή πτέρυγα στην πέμπτη πόρτα.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,78 m (+9,5 cm από το υφιστάμενο μοντέλο) και είναι χαμηλότερο κατά 1,5 πόντο στα 1,69 mm. Το μεταξόνιο των 2,78 m (οκτώ πόντους μεγαλύτερο από το υφιστάμενο) υπόσχεται μεγάλους χώρους και στις τρεις σειρές καθισμάτων.

Το εσωτερικό του νέου Kia Sorento 2015 είναι λιγότερο εντυπωσιακό, με τριάκτινο τιμόνι, χρωμέ διακοσμήσεις και φιλέτα ξύλου στο σαλόνι. Μεταξύ των στοιχείων της λίστας του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται καθίσματα με θέρμανση και αερισμό, ηχοσύστημα JBL και σύστημα πολυμέσων με δορυφορική πλοήγηση. Στον ίδιο κατάλογο οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πανοραμική οροφή με πολυμερές διαφανές μέρος ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

Στη Ν. Κορέα το νέο Kia Sorento θα διατίθεται με δύο μοτέρ ντίζελ: 4κύλινδρος δίλιτρος με 186 PS και 41,0 kgm και 2,2λιτρος με 202 PS και 45,0 kgm.

Στην Ευρώπη, όπου θα διατεθεί τους πρώτους μήνες του 2015, πιθανολογούμε ότι θα έρθει με την υφιστάμενη γκάμα, δηλαδή τα ίδια μοτέρ που λόγω αυστηρότερων αντιρρυπαντικών διατάξεων αποδίδουν 150 και 197 PS αντίστοιχα.

Η επίσημη ευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Kia Sorento 2015 αναμένεται να γίνει στο Mondial de l’ Automobile 2014, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

[Πηγή Kia] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube