Επίσημο: Νέο Hyundai Accent 2018 στο Σαλόνι του Toronto

Επίσημο: Νέο Hyundai Accent 2018 στο Σαλόνι του Toronto

Το νέο Accent, η μικρή μπερλίνα της Hyundai παρουσιάστηκε χτες επίσημα στο Canadian International Auto Show 2017.

Η πέμπτη γενιά του Accent, με την οποία η Hyundai  εκπροσωπείται στην παγκόσμια αγορά πλην Ευρώπης θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα της το φθινόπωρο αυτού του χρόνου. Ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερο, ταχύτερο, αλλά πλέον και με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Το νέο Accent 2018 είναι μακρύτερο κατά 1,5 πόντο (4,39 m) και πιο φαρδύ κατά τρεις πόντους (1,73 m) από τον προκάτοχό του, με μακρύτερο μεταξόνιο κατά ένα πόντο (2,58 m), αλλά και ένα πόντο χαμηλότερο (1,45 m) για βελτίωση της αεροδυναμικής, κατά συνέπεια και της αποδοτικότητάς του.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι αναμενόμενα μεγαλύτερη, όπως εξάλλου και το πορτμπαγκάζ. Η προσπάθεια της Hyundai στο εσωτερικό εστιάστηκε ακόμη στο σχεδιασμό και στα υλικά, προκειμένου να κινηθεί upmarket, εξ ου και οι λεπτομέρειες, όπως οι κόκκινες ραφές στα καθίσματα και στο τιμόνι.

Στο νέο Accent 2018 παραμένει σε χρήση ο υφιστάμενος 4κύλινδρος 1.600άρης κινητήρας που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο σασμάν έξι ταχυτήτων. Η απόδοση μειώθηκε ελαφρά προς χάριν των ρύπων και είναι πλέον 134 άλογα και 16,5 kgm αντί των 139 PS και των 17,0 kgm της προηγούμενης γενιάς.

Παγκόσμια πρώτη για την κατηγορία των μικρών σεντάν είναι η προσθήκη Αυτόνομου Φρεναρίσματος Ανάγκης. Μια τεχνολογία που μεταφέρεται προϊόντος του χρόνου από τις μεγαλύτερες κατηγορίες και χρησιμοποιεί ραντάρ που σαρώνει εμπρός από το αυτοκίνητο, προειδοποιώντας τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση. Προφανώς και μιλάμε για τις αγορές της Β. Αμερικής και τις αναπτυσσόμενες που βρίσκονται σε διαφορά φάσης με την ευρωπαϊκή, όσον αφορά τα συστήματα αρωγής του οδηγού.

Πρόσθετες τεχνολογίες θα είναι επίσης διαθέσιμες στο νέο Accent 2018 σε κάποιες αγορές, με πολλές από αυτές να χρειάζεται να ανέβεις σε επίπεδο εξοπλισμού προκειμένου να είναι διαθέσιμες. Όπως για παράδειγμα, 5άρα ή 7άρα έγχρωμη οθόνη, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, starter αντί για κλασική μίζα, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμική καθοδήγηση και αναβαθμισμένη οθόνη πολυμέσων, με σύστημα που υποστηρίζει τόσο Apple CarPlay όσο και Android Auto.

Το χάτσμπακ Accent που θα έρθει να καλύψει την πιο μοντέρνα πλευρά της πελατείας του θα παρουσιαστεί στο τέλος του φθινοπώρου του 2017, με πάνω κάτω τα ίδια μηχανολογικά χαρακτηριστικά και κατάλογο στάνταρ και έξτρα εξοπλισμού.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube