Επίσημο: νέο Honda CR-V 2015 στο Παρίσι

Επίσημο: νέο Honda CR-V 2015 στο Παρίσι

Η Honda αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το ανανεωμένο CR-V, το οποίο θα φοράει μεταξύ άλλων έναν δυνατότερο 1.6 i-DTEC με 160 PS.

Στην πρώτη φωτογραφία του νέου Honda CR-V που είχε διαρρεύσει προ ημερών είχαμε δει μικρές πινελιές ανανέωσης όπως τον νέο προφυλακτήρα και τα φανάρια με φώτα ημέρας LED. Το σημαντικότερο νέο ωστόσο κρυβόταν κάτω από το καπό.

Σήμερα η Honda αποκάλυψε ότι στο ανανεωμένο CR-V λανσάρεται μια ισχυρότερη έκδοση του turbodiesel 1.6 i-DTEC, ήδη γνωστού μας τόσο από το υπάρχον CR-V όσο και από το Civic, η οποία αποδίδει 160 PS και 35,7 kgm. Το νέο μοτέρ θα διατίθεται μόνο στην τετρακίνητη έκδοση του Honda CR-V, και θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο είτε με ένα νέο αυτόματο εννιά σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση θα εκπέμπονται κάτω από 130 gr CO2/km, ενώ στη δεύτερη περίπου 135 gr/km.

Αυτή η δυνατότερη έκδοση του 1.6 i-DTEC αντικαθιστά τον μεγαλύτερο 2.2 i-DTEC με τον οποίο κυκλοφορεί το Honda CR-V σε άλλες αγορές. Και στη χώρα μας, όπου το 2.2 δεν εισάγεται, το τετρακίνητο Nissan X-Trail 1.6 dCi αποκτά έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Για τη δικίνητη έκδοση του CR-V πάντως δεν αλλάζουν πολλά, αφού θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με τον 1.6 i-DTEC 120 ίππων όπως μέχρι σήμερα.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube