Επίσημο: Νέο Audi RS5 Coupé με 450 PS [videos]

Επίσημο: Νέο Audi RS5 Coupé με 450 PS [videos]

Ελαφρύτερο και πιο δυνατό, το ολοκαίνουργιο κουπέ κάνει το 0-100 σε 3,9” και φτάνει τα 280 km/h.

Πιο όμορφο και πιο γρήγορο από πριν, το νέο Audi RS5 Coupé είναι «το GT των μοντέλων RS» κατά τον CEO της Audi Sport, Stephan Winkelmann, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και σπορ.

Στημένο δίπλα στο νέο αγωνιστικό RS5 DTM στο περίπτερο της Γενεύης, το νέο RS5 Coupé έχει τον ίδιο κινητήρα 2.9 biturbo που έχει και η Porsche Panamera 4S. Είναι σαφώς πιο δυνατό από πριν, με 450 PS και ροπή αυξημένη κατά 17,3 kgm (!) στα 61,2 kgm.

Χάρη σε αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα, και σε ένα συνολικό βάρος μειωμένο κατά 60 kg, το νέο RS5 Coupe κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,9”, ισοφαρίζοντας μοντέλα όπως η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Με το έξτρα πακέτο dynamic, η τελική ταχύτητα του νέου RS5 φτάνει τα 280 km/h.

Η δύναμη και η ροπή του δοτούρμπινου κινητήρα μεταδίδονται και τους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro. Η κατανομή της ροπής είναι σε αναλογία 40:60 εμπρός/πίσω για «δυναμική συμπεριφορά, με τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια». Ένα ελεγχόμενο, σπορ πίσω διαφορικό προσφέρεται ως έξτρα.

Η ανάρτηση του νέου RS5 έχει επίσης αναθεωρηθεί εκ βάθρων. Το εμπρός σύστημα είναι ένα αναβαθμισμένο 5 συνδέσμων, ενώ πίσω υπάρχει μια νέα διάταξη 5 συνδέσμων στη θέση της παλιάς τραπεζοειδούς. Για τους ακόμη πιο απαιτητικούς, η Audi Sport θα προσφέρει με επιπλέον χρέωση το σύστημα ενεργής απόσβεσης Dynamic Ride Control (DRC), κεραμικά φρένα και σύστημα διεύθυνσης dynamic με ειδικές ρυθμίσεις RS.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα RS από δέρμα Fine Nappa με κατ’ επιλογήν σταυρωτές ραφές, «φαλτσοκομμένο» σπορ τιμόνι RS πολλαπλών λειτουργιών, καθώς και σήματα RS σε καθίσματα, τιμόνι, επιλογέα κιβωτίου και μαρσπιέ. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit έχει νέες ενδείξεις RS για πίεση ελαστικών, ροπή κινητήρα και αδρανειακές δυνάμεις g κατά την επιτάχυνση, επιβράδυνση και στις στροφές.

Η Audi ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες το Μάιο και οι παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube