Επίσημο, νέα ΒΜW 4 Series Convertible

Επίσημο, νέα ΒΜW 4 Series Convertible

Η BMW δημοσιοποίησε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες για την topless εκδοχή της 4άρας.

Η BMW θα λανσάρει την 4άρα Convertible στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον προσεχή Νοέμβριο. Μέχρι σήμερα είχαμε δει πάμπολλες κατασκοπευτικές φωτογραφίες και προσφάτως «επίσημες» φωτογραφίες με το αυτοκίνητο στην τελική μορφή του από μια μπροσούρα που διέρρευσε.

Σήμερα λοιπόν, ήγγικεν η ώρα να δούμε και τις επίσημες φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το επίσημο site της BMW με τις βασικές πληροφορίες. Από αυτές δεν προκύπτει κάποια έκπληξη, καθώς η νέα ΒΜW Σειρά 4 Convertible, πρόκειται για την topless εκδοχή της κουπέ και μάλιστα που θα διατίθεται υπό τα ίδια διακριτικά έκδοσης: 428i, 435i και 420d

Κάνοντας μια σύντομη επισκόπηση των μοτέρ να αναφέρουμε ότι το εύρος ισχύος τους ξεκινά από τους 184 PS και φτάνει τους 306, με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Twin Power Turbo της ΒΜW, ενώ όλα τα μοτέρ πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η 428i Convertible έρχεται με τον 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα της BMW με ισχύ 245 PS και ροπή 35,7 kgm που περνούν στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Η BMW δηλώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,2”, τιμή καθ’ όλα αξιοπρεπής για τον κυβισμό και το βάρος του αυτοκινήτου.

Για όσους δεν αρκούνται σε αυτά τα νούμερα και διαθέτουν μεγαλύτερο πορτοφόλι, υπάρχει η 435i Convertible με 3λιτρο, 6κύλινδρο μοτέρ, ισχύ 306 PS και ροπή 40,8 kgm που περνούν αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η 435i Convertible χρειάζεται 4,5” για τα 0-100 km/h, χάρις και στο στάνταρ αυτόματο 8άρι σασμάν Steptronic.

Παραδόξως, η BMW δεν κάνει μνεία στις επίσημες πληροφορίες για το αν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός 6αριού χειροκίνητου κιβωτίου, απουσία που μας κάνει να υποθέσουμε ότι η Σειρά 4 Convertible θα διατίθεται αποκλειστικά αυτόματη.

Το τρίτο μοτέρ και σφόδρα ενδιαφέρον, μιας και προς το παρόν ο φόρος του πετρελαίου κίνησης παραμένει αμετάβλητος στη χώρα μας, είναι το μοτέρ ντίζελ της 420d, με ισχύ 184 PS και ροπή 38,7 kgm.

Όπως και η Σειρά 3 Convertible που αντικαθιστά, έτσι και η 4άρα Convertible χρησιμοποιεί μια διάταξη αναδιπλούμενης οροφής τριών κομματιών. Η BMW δηλώνει ότι τα νέα και περισσότερα ηχομονωτικά υλικά που χρησιμοποίησε μείωσαν κατά δύο ντεσιμπέλ το θόρυβο στην καμπίνα σε σχέση με το παλιό μοντέλο.

Το άνοιγμα της οροφής διαρκεί 20” και μπορεί να γίνει με ταχύτητα μέχρι 20 km/h. Για τους φανατικούς της «καμπριολάδας», η BMW εφοδίασε τα εμπρός καθίσματα με τρεις αεραγωγούς θερμού αέρα για τον αυχένα, όπως ακριβώς έχει κάνει και η Mercedes-Benz με το σύστημα AirScarf.

Όπως και η κουπέ, έτσι και η Convertible 4άρα θα διατίθεται με τρία πακέτα εξοπλισμού: Sport Line, Luxury Line και M Sport, φυσικά με το τελευταίο και πιο σπορ να είναι το αγαπημένο μας στο DRIVE. Κατά τα λοιπά, επίσης τίποτα δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την κουπέ, οπότε η Convertible διαθέτει στην καμπίνα την ίδια τεχνολογία και τα ίδια συστήματα πολυμέσων που ήδη γνωρίζουμε από τη Σειρά 4.    

Η νέα ΒΜW Σειρά 4 Convertible θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2014, σε τιμή που ακόμα για την Ελλάδα δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία. Πάντως για να κάνετε το κουμάντο σας, υπολογίστε μια αύξηση της τάξης του 5% με 8%, σε σχέση με την τιμή της αντίστοιχης κουπέ.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube