Επίσημο: Νέα Smart ForTwo και ForFour 2015 [videos]

Επίσημο: Νέα Smart ForTwo και ForFour 2015 [videos]

H Smart αποκάλυψε και επίσημα στο Βερολίνο τα νέα ForTwo και ForFour 2015.

Τα νέα ForTwo και ForFour 2015 είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως Smart και υιοθετούν μια έντονη και χαρακτηριστική μάσκα εμπρός με κυψελωτή γρίλια που πλαισιώνεται από μεγάλα φανάρια με ενσωματωμένα φώτα μέρας LED.

Όσο προχωρά το μάτι σου προς τα πίσω, βλέπεις ότι καταλήγει σε μια πιο εκλεπτυσμένη και ψηλή «ουρά», με έντονους ώμους και διαφορετικό χρώμα για τον κλωβό ασφαλείας Tridion.

Το μικρό αυτοκίνητο της οικογένειας, το ForTwo έχει μήκος 2,69 m, πλάτος 1,66 και ύψος 1,55 m. Το δε μεταξόνιό του πλησιάζει τα 1,88 m. Το μεγαλύτερο ForFour διαθέτει σαφώς πιο μακρύ μεταξόνιο, στα 2,9 m, με το μήκος του να φτάνει τα 3,49 m.

Στην καμπίνα, ο σχεδιασμός είναι ευχάριστος, με τη διχρωμία του ταμπλό σε έντονα κοντράστ και την αποσπώμενη οθόνη αφής να εντυπωσιάζει.

Ο εξοπλισμός των Smart ForTwo και ForFour 2015 διαβαθμίζεται σε τρεις εκδόσεις, με το βασικό μοντέλο να διαθέτει σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, δείκτη εξωτερικής θερμοκρασίας και ένα καντράν LCD για τα όργανα ελέγχου. Οι ακριβότερες εκδόσεις θα εξοπλίζονται με στοιχεία, όπως τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια επιμέρους λειτουργιών του αυτοκινήτου, θερμαινόμενα καθίσματα και ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας και απόδοσης της JBL.

Με το λανσάρισμα των νέων ForTwo και ForFour 2015 θα υπάρχουν διαθέσιμοι δύο κιητήρες: Ένας ατμοσφαιρικός 1.000άρης με 71 PS και 9,3 kgm και ένας τούρμπο 900 cc με μέγιστη ισχύ 90 PS και μέγιστη ροπή 13,8 kgm.

Μερικούς μήνες αργότερα η γκάμα των μοτέρ θα εμπλουτιστεί με το «βασικό πετρελαιοκινητήρα» των 60 PS. Πάντως, οποιονδήποτε κινητήρα κι αν διαλέξεις, αυτός συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο 5άρι σασμάν είτε με αυτόματο διπλόδισκο 6άρι.

Λεπτομέρειες για την τιμή των αυτοκινήτων δεν δημοσιεύτηκαν επίσημα, ωστόσο η Smart επιβεβαίωσε προφορικά ότι το ForTwo θα στοιχίζει κάτω από έντεκα χιλιάρικα, ενώ το ForFour θα κοστίζει €600 παραπάνω.

[Πηγή Smart]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube