Επίσημο: Νέα BMW 2 Series Convertible [video]

Επίσημο: Νέα BMW 2 Series Convertible [video]

Η BMW αποκάλυψε την ανοιχτή εκδοχή της 2 Series, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της στο Παρίσι.

Την convertible έκδοση της 2 Series παρουσίασε σήμερα η BMW, ένα μοντέλο που το έχουμε δει εδώ και μήνες να εξελίσσεται και να δοκιμάζεται, και φυσικά αντικαθιστά την 1 Series Convertible.

Έχοντας πάρει μια μικρή γεύση από το παρουσιαστικό και την σιλουέτα το νέου ανοιχτού μοντέλου, η 2 Series Convertible διαφέρει κατά κύριο λόγο στο πάνω μέρος της. Η νέα ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή ανοίγει ή κλείνει σε 20 sec και μπορεί να πραγματοποιήσει την διαδικασία και εν κινήσει μέχρι την ταχύτητα των 50 km/h. Προσφέρεται με τρία χρώματα, με το μαύρο να είναι στάνταρ και τα ανθρακί και καφέ να προσφέρονται στον έξτρα εξοπλισμό.

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, η 2 Series Convertible είναι μακρύτερη κατά 72 mm (4,43 m) και φαρδύτερη κατά 26 mm (1,77 m), ενώ το μεταξόνιο κέρδισε 30 mm φτάνοντας τα 2,69 m. Όπως είναι λογικό, φαρδύτερα είναι και τα μετατρόχια με το εμπρός να είναι 1,52 m (+41 mm) και το πίσω 1,56 m (+43 mm). Κερδισμένος είναι και ο χώρος αποσκευών του νέου ανοιχτού μοντέλου που φτάνει τα 335 λίτρα (+30) με κλειστή την οροφή και τα 280 (+20) με ανοιχτή. Ακόμα, η ακαμψία του νέου μοντέλου είναι 20% υψηλότερη σε σχέση με την 1 Series Convertible.

Η μετατοπισμένη προς τα πίσω 4θέσια καμπίνα, έρχεται αυτούσια από την Coupe έκδοση και τα πακέτα εξοπλισμού είναι τα Advantage, Luxury Line, Sport Line και M Sport. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, iDrive με BMW Professional Radio και οθόνη πολυμέσων, αυτόματο κλιματισμό με λειτουργία “Convertible”, ζάντες αλουμινίου και όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες.

Η γκάμα κινητήρων της νέας 2 Series Convertible είναι για αρχή τρεις βενζίνης και ένας πετρελαίου. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος 2.0 TwinPower Turbo των 184 ίππων που εξοπλίζει την 220i. Αμέσως μετά βρίσκουμε την έκδοση 228i με τον ίδιο κινητήρα αλλά με απόδοση 245 ίππων, ενώ στην κορυφή είναι η M235i με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo των 326 ίππων. Η πετρελαιοκίνητη 220d εφοδιάζεται με τον νέο δίλιτρο TwinPower Turbo των 190 ίππων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να συνδυαστούν με 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube