Επίσημο: Η νέα Cadillac ATS Coupé στην Ευρώπη

Επίσημο: Η νέα Cadillac ATS Coupé στην Ευρώπη

H Cadillac ATS Coupe θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Οκτώβριο με δίλιτρο μοτέρ τούρμπο.

Η δίπορτη κόμπακτ premium Cadillac, αντίπαλος για το Audi A5, την BMW 4 Series Coupé και τη μελλοντική Mercedes-Benz C-Class Coupé, θα ντεμπουτάρει εμπορικά στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου η αμερικανική εταιρεία.

Η «ευρωπαϊκή» ATS Coupé θα ξεκινήσει την καριέρα της στη Γηραιά Ήπειρο με το αναβαθμισμένο 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα της ATS σεντάν που για την περίσταση αποδίδει 276 PS και 40,8 kgm –η τελευταία τιμή είναι βελτιωμένη κατά 14% σε σχέση με το μοτέρ της ATS σεντάν. Τα νούμερα αυτά είναι ικανά να επιταχύνουν την ATS Coupe από στάση στα 100 km/h σε 5,8”. Καθόλου άσχημα για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.602 kg και έχει αναλογία κιλών ανά ίππο 5,8, καθώς ισοφαρίζει την επίδοση στην ίδια μέτρηση που έχουμε κάνει για την BMW 428i Coupé των 245 PS και 1.540 kg.

Η νέα Cadillac ATS Coupe 2.0Τ διαθέτει τη μεγαλύτερη ειδική ισχύ στην κατηγορία με 138 PS/lt και αποδίδει το 90% της μέγιστης ροπής της από τις 2.100 έως τις 3.000 rpm, όπου και κορυφώνεται διατηρώντας τη μάξιμουμ τιμή της μέχρι τις 4.600 rpm.

To δίλιτρο μοτέρ της ATS Coupe συνδυάζεται με αυτόματο 6άρι σασμάν με paddles αλλαγής στο τιμόνι, που περνά τη ροπή στον πίσω άξονα, ενώ διατίθεται και έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς (έξτρα).  

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, η νέα Cadillac ATS Coupe 2.0Τ θα διατίθεται στην Ευρώπη στάνταρ με εμπρός φανάρια bi-xenon με προσαρμοζόμενη φωτεινή δέσμη (Adaptive Forward Lighting) κάθετα φλας LED, πίσω φανάρια LED και πίσω κεντρικό φως φρένων.

Στην καμπίνα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει στάνταρ σύνδεση Bluetooth για το κινητό τηλέφωνο, φωνητική μετατροπή των εισερχόμενων μηνυμάτων μέσω των ηχείων του ηχοσυστήματος, USB, AUX και υποδοχή για κάρτα μνήμης (SD), διαμορφώσιμη 5,7ιντση οθόνη με τρία παράθυρα στη θέση του καντράν και έγχρωμο, επίσης διαμορφώσιμο heads-up display.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης η τελευταία έκδοση του συστήματος πολυμέσων CUE, με 8ιντση οθόνη αφής LCD υψηλής ευαισθησίας που είναι τοποθετημένη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Και για τους λάτρεις των smartphone υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του τηλεφώνου τους, τοποθετώντας απλώς τη συμβατή συσκευή στο ειδικό ελαστικό τάπητα Powermat.

Το γλέντι του στάνταρ εξοπλισμού συνεχίζεται με ηχοσύστημα της Bose με τεχνολογία Active Noise Cancelation. Όσον αφορά την ασφάλεια υπάρχουν τα συστήματα Safety Alert Seat, Forward Collision Alert, Lane Departure Warning, Lane Keep Assist και Traffic Sign Recognition.

[Πηγή Cadillac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube