Επίσημο, αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai 2014 [video]

Επίσημο, αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai 2014 [video]

Η νέα γενιά του ιαπωνικού crossover που παρουσιάστηκε σήμερα «επαναπροσδιορίζει την κατηγορία», σύμφωνα με τη Nissan.

Το νέο Nissan Qashqai βασίζεται στη νέα πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα CMF της Renault-Nissan. Είναι 49 mm μακρύτερο και 20 mm φαρδύτερο από το απερχόμενο, με μήκος 4,38 m και πλάτος 1,80 m, αλλά και 15 mm χαμηλότερο (1,60 m). Εμπρός χρησιμοποιεί γόνατα McPherson, ενώ πίσω θα υπάρχει ημιάκαμπτος άξονας στις προσθιοκίνητες εκδόσεις και πολλαπλοί σύνδεσμοι στις τετρακίνητες.

Στη βάση της γκάμας του νέου Nissan Qashai θα υπάρχει ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.2 DIG-T, με 115 ίππους και 19,4 kgm. Με αυτόν το Qashqai καταναλώνει 5,6 lt/100 km και εκπέμπει 129 gr CO2/km. Το καλοκαίρι του ’14 θα προστεθεί στη γκάμα και ο 1.6 DIG-T με 150 PS και 24,5 kgm.

Οι γνωστοί diesel του απερχόμενου Nissan Qashqai διατηρούνται και στη νέα γενιά, βελτιωμένοι σε κάποια σημεία. Με τον 1.5 dCi των 110 PS το Qashqai απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας, αφού εκπέμπει μόλις 99 gr CO2/km. Ταυτόχρονα ο κινητήρας παράγει λιγότερο θόρυβο και κραδασμούς, ενώ αποδίδει περισσότερη ροπή από πριν: 26,5 kgm αντί για 24,5 kgm.

Ο αγαπημένος μας 1.6 dCi αποδίδει και εδώ 130 ίππους και 32,6 kgm, ενώ όπως φαίνεται είναι ο μοναδικός κινητήρας που θα μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση. Το προσθιοκίνητο Nissan Qashqai 1.6 dCi καταναλώνει 4,4 lt/100 km και εκπέμπει 115 gr CO2/km, ενώ για το τετρακίνητο τα νούμερα γίνονται 129 και 4,9, αντίστοιχα.

Η Nissan έχει δώσει τόση έμφαση στην εμφάνιση του νέου Qashqai που έχει φροντίσει ακόμα και οι αισθητήρες παρκαρίσματος να είναι κρυμμένοι πίσω από τον προφυλακτήρα για να μην επηρεάζουν την εμφάνισή του. Όλα τα Nissan Qashqai νέας γενιάς θα έχουν φώτα ημέρας LED, ενώ οι καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις θα έχουν και κανονικά εμπρός φώτα LED. Το αμάξωμα έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,32, ενώ οι ενεργές γρίλιες στο εμπρός μέρος ανοίγουν για να στείλουν αέρα στο ψυγείο μόνο όταν χρειάζεται.

Το νέο Nissan Qashqai θα είναι πρακτικότερο από το απερχόμενο. Η καμπίνα προσφέρει 10 mm περισσότερο χώρο για το κεφάλι, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 lt, στα 430. Θα είναι όμως και πιο ασφαλές, αφού θα ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας για αποφυγή σύγκρουσης, έλεγχο τυφλής γωνίας, παρακολούθηση εγρήγορσης οδηγού, αναγνώριση σημάτων του δρόμου κ.α.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube