Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Daihatsu Terios [video]

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Daihatsu Terios [video]

Είναι εντελώς νέο, σαφώς μεγαλύτερο και 7θέσιο, αλλά διατηρεί ένα βασικό χαρακτηριστικό του προηγούμενου.

Παρουσιάστηκε σήμερα, 23 Νοεμβρίου, στην Ινδονησία το Daihatsu Terios της 3ης γενιάς, 11 χρόνια μετά το γνωστό μας μοντέλο της 2ης γενιάς.

Το μικρό SUV έχει αναμενόμενα μεγαλώσει σε μήκος, κατά 17 cm για να είμαστε ακριβείς. Πάντως, με συνολικό μήκος 4,44 m παραμένει μικρότερο από το σημερινό Toyota RAV4 – αν και έχει πλέον αρκετό χώρο για 7 επιβάτες.

Η εξωτερική του σχεδίαση αντλεί έμπνευση από πρόσφατα concept cars της Daihatsu, όπως το DN Multisix που παρουσιάστηκε στη φετινή Indonesian Motor Show και (σε μικρότερο βαθμό) το FT του 2015.

Το νέο Terios δεν είναι βασισμένο στην παλιά πλατφόρμα, αλλά σε αυτήν του Daihatsu Xenia/Toyota Avanza που είναι ένα μικρό πολυμορφικό MPV της ασιατικής αγοράς. Ως αποτέλεσμα, ο 4κύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων δεν κινεί κανονικά τους εμπρός, αλλά τους πίσω τροχούς, όπως και στο παλιό μοντέλο. Μόνο που εδώ δεν υπάρχει –προς το παρόν;–σύστημα τετρακίνησης. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων ή κλασικό αυτόματο 4άρι.

Το νέο Daihatsu Terios θα κατασκευάζεται στη Ινδονησία με ρυθμό 1.500 αυτοκινήτων το μήνα και θα διατίθεται στην τεράστια αγορά ASEA των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (πλην Κίνας).

Η Daihatsu έχει διακόψει εδώ και χρόνια την εμπορική της δραστηριότητα στην Ευρώπη, οπότε οι φαν του Terios μην περιμένετε να έρθει το νέο μοντέλο εδώ. Όμως, αφού δεν είναι τερακίνητο, τι να το κάναμε έτσι κι αλλιώς;…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube