Επίσημο: Αυτή είναι η Porsche Cayenne Coupé! [videos]

Επίσημο: Αυτή είναι η Porsche Cayenne Coupé! [videos]

Η Porsche με τη σειρά της υποκύπτει στον πειρασμό ενός κουπέ SUV, αποκαλύπτοντας μια Cayenne με οπισθοκλινή οροφή και έντονα κεκλιμένο πίσω τζάμι.

Λίγες μέρες ύστερα από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και έχουμε ήδη μια νέα Porsche. Και μάλιστα αυθεντικής σχεδίασης μέσα στην γκάμα της εταιρείας: Μια κουπέ παραλλαγή της νέας Cayenne. Ένα μοντέλο με το οποίο το Zuffenhausen θα αντιμετωπίσει άμεσα τις BMW X6 και Mercede-Benz GLE Coupé, οι οποίες θα φορέσουν τα καινούργια ρούχα τους μέσα στους προσεχείς λίγους μήνες.

Αισθητικά, αυτή η Cayenne υιοθετεί μια σιλουέτα παρόμοια με αυτή των αντιπάλων της. Τα βασικά λοιπόν αισθητικά τερτίπια γι’ αυτού του είδους τα αυτοκίνητα αποτελούν επομένως μέρος της εξίσωσης: Οπισθοκλινής οροφή, έντονα κεκλιμένο πίσω κρύσταλλο, ψηλά σκαρφαλωμένο πορτμπαγκάζ, μειωμένο πλευρικό τρίτο κρύσταλλο. Το σχήμα των φώτων είναι παρόμοιο με αυτό της στάνταρ Cayenne, που ενώνονται μεταξύ τους με μια μαύρη τρέσα που ενσωματώνει την «υπογραφή» της φίρμας.



Αντίθετα με τη στάνταρ Cayenne, στην Coupé η πινακίδα κυκλοφορίας βρίσκεται πλέον στον προφυλακτήρα, ακριβώς κάτω από την οριζόντια ακμή της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Όπως στην Panamera, μια αναδυόμενη πτέρυγα βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα στο κρύσταλλο και στα φώτα. Επιπλέον, ένα μικρό χείλος εκφυγής ολοκληρώνει την ένωση της οροφής με το πίσω κρύσταλλο.

Αλλαγές δεν υπάρχουν στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, όπως εξάλλου και στο εμπρός μέρος της καμπίνας, με τη μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στο κέντρο, τοποθετημένη πάνω από τους αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος, έτσι ώστε οι επιβάτες να μην «τιμωρούνται» ιδιαίτερα από την κατάδυση της οροφής, το κάθισμα έχει χαμηλώσει κατά τρεις πόντους. Παρά το σχεδιασμό αλά κουπέ, το μήκος του αυτοκινήτου συνηγόρησε για να διασφαλιστεί χωρητικότητα 625 λίτρων για το πορτμπαγκάζ. Το εσωτερικό δε, λούζεται από φως, καθώς η τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή είναι στάνταρ. Μια ανθρακονημάτινη οροφή θα είναι επίσης διαθέσιμη, αλλά ως προαιρετική επιλογή.

Δύο εκδόσεις ης νέας Porsche θα είναι διαθέσιμες κατά το λανσάρισμα. Η βασική Cayenne Coupé θα φορά κάτω από το καπό ένα 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ τούρμπο με 340 PS και 450 Nm. Η Cayenne Coupé Turbo θα κινείται από ένα 4λιτρο κινητήρα V8 με 550 άλογα και 770 Nm. Νούμερα ικανά κατά την Porsche για να κάνει 3,9” στο σπριντ των 0-100 km/h και για να πιάνει στην ευθεία τα 286 km/h.

Η νέα Cayenne Coupé θα βρίσκεται στις ευρωπαϊκές εκθέσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου, ενώ περιμένουμε να μάθουμε την τιμή της από την ελληνική αντιπροσωπεία. Ως εκτίμηση περιμένουμε περίπου 10.000 ευρώ επιβάρυνση στα 112.100 που ξεκινά στην Ελλάδα η στάνταρ Cayenne και τουλάχιστον 15 χιλιάδες επιπλέον στις €221.400 της στάνταρ Turbo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube