Επίσημο: Ανανεωμένο Volvo XC90

Επίσημο: Ανανεωμένο Volvo XC90

Με νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Η Volvo παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της ναυαρχίδας της XC90, με σημαντικότερη προσθήκη αυτή του συστήματος KERS που προσφέρει μείωση έως και 15% στην πρακτική κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα συνεργάζεται με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με αυτό φέρουν το έμβλημα "B" και θα διατίθενται παράλληλα με την έκδοση plug-in hybrid T8 Twin Engine στην πορεία για εξηλεκτρισμό της γκάμας της Volvo.

Volvo XC90

Αισθητικά, οι διαφορές με το απερχόμενο μοντέλο είναι ελάχιστες και εντοπίζονται στη νέα γρίλια, τις νέες αποχρώσεις και τα νέα σχέδια τροχών.

Η Volvo εφάρμοσε το ρητό "ομάδα που κερδίζει (βραβεία) δεν την αλλάζεις" και στο εσωτερικό, καθώς πέρα από καινούρια υλικά για τις επενδύσεις (όπως μαλλί), η μόνη προσθήκη αφορά την επιλογή ανάμεσα σε νέες διατάξεις των καθισμάτων. Έτσι, το XC90 μπορεί να παραγγελθεί πλέον ως τετραθέσιο (Excellence), πενταθέσιο, εξαθέσιο ή επταθέσιο, καλύπτοντας καλύτερα τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή.

Volvo XC90 facelift

Ο εξοπλισμός του XC90 αναβαθμίστηκε με τα αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας που πρωτοείδαμε στα υπόλοιπα μοντέλα των σειρών 60 και 90, τα οποία περιλαμβάνουν υποβοήθηση τιμονιού στα προγράμματα City Safety (με λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος, αναγνώρισης πεζών, ποδηλατών και μεγάλων ζώων) και Blind Spot Information, Oncoming Lane Mitigation και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα.

Επιπλέον, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus δέχτηκε όλες τις αναβαθμίσεις και απέκτησε υποστήριξη Android Auto μαζί με την υπάρχουσα υποστήριξη Apple Carplay.

Από το 2015 που πρωτοπαρουσιάστηκε εγκαινιάζοντας τη νέα γενιά μοντέλων της Volvo, το XC90 έχει σημειώσει πάνω από 320.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή του ανανεωμένου XC90 θα ξεκινήσει τον Μάιο στο εργοστάσιο Torslanda στη Σουηδία, ενώ τα βιβλία παραγγελιών έχουν ήδη ανοίξει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube