Επίσημο: Ανανεωμένο SEAT Ibiza CUPRA 192 PS

Επίσημο: Ανανεωμένο SEAT Ibiza CUPRA 192 PS

Η SEAT παρουσίασε το ανανεωμένο Ibiza CUPRA που εφοδιάζεται πλέον με διαφορετικό, μεγαλύτερο κινητήρα.

Τον περασμένο Ιούνιο, η SEAT είχε ανακοινώσει ότι καταργεί τον κινητήρα 1.4 TSI στο Ibiza CUPRA προς χάριν ενός μεγαλύτερου μοτέρ TSI με 1.800 cc, τον ίδιο που φορά το αδελφό του VW Polo GTI, σε συνδυασμό με μια επικείμενη ελαφρά αισθητική ανανέωση.

Η απόδοση με το νέο μοτέρ ανέβηκε από τους 180 PS και τα 25,5 kgm του απερχόμενου Ibiza CUPRA στους 192 PS και 32,6 kgm. Η βελτίωση αυτή φυσικά συνεπάγεται με τόνωση των επιδόσεων με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται στα 6,7” (βελτίωση 0,3”) και η τελική ταχύτητα να ανεβαίνει στα 235 km/h. Εκτός από τη μεγαλύτερη ισχύ, το ανανεωμένο Ibiza CUPRA, διατηρεί την αποδοτικότητά του με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 6 lt/100 km.

Οι πληροφορίες λένε ότι το 1.800άρι μοτέρ, εκτός από σασμάν διπλού συμπλέκτη, θα συνδυάζεται και με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, set-up που αν ισχύσει θα επιτρέψει στο Ibiza Cupra να τα βάλει στα ίσα με το Ford Fiesta ST και το Opel Corsa OPC, αφήνοντας μόνο το Renault Clio RS στη θέση του hot σουπερμίνι που διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Πάντως μέχρι στιγμής, το επίσημο δελτίο Τύπου της SEAT δεν αναφέρει αυτή την οψιόν, αν και από τη φωτογραφία βλέπουμε ότι υπάρχει χειροκίνητο σασμάν, οπότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Κατά το πρότυπου του facelifted Ibiza, οι αισθητικές επεμβάσεις της ισπανικής εταιρείας πάνω στο  CUPRA είναι ανεπαίσθητες, με τη SEAT να πιστεύει ότι τι απερχόμενο μοντέλο ήταν ήδη στο προσκήνιο τηςμόδας στη κατηγορία του. Έτσι ξεχωρίζουμε τις στάνταρ ζάντες ελαφρού κράματος των 17”, τα εμπρός φανάρια bi-xenon που ενσωματώνουν σειρά φώτων ημέρα τεχνολογίας LED, όπως εξάλλου της ίδιας τεχνολογίας είναι και τα πίσω φανάρια.

Πιο χτυπητές αλλαγές υπάρχουν στην καμπίνα, με το τιμόνι να προέρχεται από το Leon, ενώ οι αεραγωγοί και το καντράν υπέστησαν ομοίως αναβάθμιση. Το σύστημα πολυμέσων έχει επίσης νέα όψη και υποστηρίζει MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto.     

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza CUPRA αποτελεί την τελευταία εκδοχή της υφιστάμενης γενιάς του ισπανικού σουπερμίνι που θα αντικατασταθεί στο τέλος της επόμενης γενιάς από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

[Πηγή SEAT] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube