Επίσημη teaser εικόνα για τη νέα BMW 8 Series

Επίσημη teaser εικόνα για τη νέα BMW 8 Series

Μετά την πρώτη teaser εικόνα που κυκλοφόρησε επίσημα, μπορούμε πλέον να μιλάμε με βεβαιότητα για την αναβίωση της Σειράς 8.

Τόσο η εικόνα όσο και τα ίδια τα λόγια του επικεφαλής της BMW, Harald Krüger, επιβεβαιώνουν την αναβίωση της Σειράς 8.

Όλα αυτά συνέβησαν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας και ανακοινώθηκαν χθες, οπότε είναι πλέον επίσημο ότι από το 2018 που θα παρουσιαστεί, το μεγάλο κουπέ θα αποτελέσει αντίπαλο για τη Mercedes-Benz S-Class Coupé.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαρροή εγγράφων επιβεβαιώνει την αναβίωση της BMW 8 Series

Σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι ένα «πολυτελές σπορ κουπέ που θα αποτελέσει ηγέτη στην κατηγορία» ενώ θα είναι και η τεχνολογική ναυαρχίδα της εταιρείας προσθέτουμε εμείς.

Υπάρχει άκρα μυστικότητα γύρω από τη νέα 8άρα, όμως πληροφορίες μέσα από την εταιρεία αναφέρουν ότι αρχικά είχαν προταθεί δύο σχέδια στον Krüger που ηγείται προσωπικά του πρότζεκτ.

To πρώτo ήταν ένα τετράθυρο κουπέ στο πρότυπο της Σειράς 6 GranCoupe, ενώ το δεύτερο ένα κλασικό 2θυρο κουπέ που όπως βλέπουμε από την teaser εικόνα τελικά προκρίθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 28 νέα μοντέλα έως το 2021

Πίσω αυτό το εγχείρημα της νέας 8άρας, οι φήμες του οποίου ξεκίνησαν από το 2010, κρύβεται η πρόθεση της εταιρείας να αυξήσει όχι μόνο τις πωλήσεις των κορυφαίων της μοντέλων σε απόλυτο νούμερο αλλά και το κέρδος της από αυτά.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι χάρη στις πωλήσεις των S-Class, η Mercedes-Benz εισπράττει σχεδόν 1 δις ευρώ κάθε χρόνο περισσότερα από τη BMW σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον έχει και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, με σχεδόν €30.000 για κάθε αυτοκίνητο που πωλείται.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube